To je to što me zanima!

Nova pravila za 'bile': Neki će radnici morati bježati s Poljuda

Big Brother: Zaposlenici u Hajduku moraju se elektronički registrirati te paziti da imaju jedan slobodan dan i radni tjedan od 40 sati. No kako tijekom gostovanja?
Vidi originalni članak

Inspekcija rada naredila je čelnicima Hajduka da propišu radno vrijeme za svakog djelatnika, pa se po novome svaki ulazak u klub i izlazak iz njega mora elektronički registrirati.

Zaposlenici moraju iskoristiti jedan slobodan dan u tjednu te paziti da ne prijeđu 40 radnih sati u tjednu. Nogometna djelatnost mora se uskladiti sa Zakonom o radu, što je teško izvedivo. Tako, primjerice, svi treneri, oružari, liječnička služba... moraju doći sat prije i ne smiju otići sat nakon utakmice.

Propisano je da skauti rade od 9 do 14 sati, a svaki izlazak moraju opravdati kod nadređenog. Nejasno je kako u cijelu priču ulaze putovanja, odnosno kad je momčad na gostovanju, koja potraju i nekoliko dana.

- Zbog pet-šest neradnika u klubu sad svi moramo ispaštati - kaže nam jedan od djelatnika kluba i pojašnjava:

- Kad su velike utakmice, provodimo i po 16 sati na stadionu. Normalno je da, kad se ne događa ništa, ponekad odemo ranije. Nikad se nije dogodilo da posao nije odrađen, a sad bi se to moglo dogoditi jer će svaki od nas istekom radnog vremena morati otići s posla zbog najave inspekcije da nakon dvije prijave mora uslijediti otkaz ugovora o radu.

Hajduk je podnio dokumentaciju vezanu uz financijski fair-play, no zaposlenici koji nisu dobili plaću za srpanj ne ulaze u popis onih koje štiti Uefa.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • toma789 19.10.2014.

    Čuj ovo, biseri iz kluba se bune zbog poštivanja zakona koji vrijedi u cijelome svijetu, LOL. Pa može se raditi i duže, ali se onda plaćaju prekovremeni, putovanja dodatno i tako dalje. I onda se čudimo što je Hajduk cijelo vrijeme u gubicima jer se novci dijela kako se kome poželi. A radnici koji su ih prijavili imaju pravo, žašto bi oni radili prekovremene ako za to nisu plaćeni? Da bi si neki menađer mogao dati veću plaću?

  • dobro jutro 19.10.2014.

    Majko mila zar trema inspekcija da radi taj posao,zar to nije poslodavac obvezan u svakoj firmi pa bio to Dinamo,Hajduk ili bilo tko Nikad mi necemo nigdje s takovim ponasanjem

  • spalato60 19.10.2014.

    Hajka se nastavlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare