To je to što me zanima!

Nova promjena na vrhu? Novak bi opet mogao ostati bez broja 1

Ruski tenisač Danil Medvjedev nakon plasmana u četvrtfinale ima samo deset bodova manje od prvog reketa svijeta što znači da će, u slučaju pobjede u sljedećem meču, skočiti na prvu poziciju
Vidi originalni članak

Srpski tenisač Novak Đoković krajem veljače je prvi put pao na drugo mjesto nakon što je titulu prvog tenisača svijeta imao 361 tjedan. Tada ga je s trona skinuo ruski tenisač Danil Medvjedev koji je na dobrom putu da ponovi isto. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Đoković se 14. ožujka vratio na prvo mjesto ATP ljestvice, a u ponedjeljak bi opet mogao izgubiti tu poziciju. 

Njegov najveći konkurent Danil Medvjedev nakon plasmana u četvrtfinale ima samo deset bodova manje od prvog reketa svijeta što znači da će, u slučaju pobjede u sljedećem meču, skočiti na prvu poziciju. 

Đoković ne igra na Mastersu u Miamiju, a Medvjedev će u četvrtfinalu snage odmjeriti s desetim igračem svijeta, Poljakom Hubertom Hurkaczom s kojim je igrao tri puta. U dva meča na Mastersima bolji je bio Medvjedev, a Poljak je slavio u njihovom prvom okršaju na Wimbledonu. 

Đokoviću je ovo 363. tjedan na broju 1 i po tome je uvjerljivi rekorder. Roger Federer je bio prvi 310 tjedana, Pete Sampras 286, Ivan Lendl 270, Jimmy Connors 268 tjedana, a Rafael Nadal 209. Medvjedev je na prvom mjestu proveo tri tjedna prije nego što se Đoković vratio na tron. Prvo mjesto izgubio je nakon pobjede francuskog tenisača Gaela Monfilsa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Jelena Rozga 30.03.2022.

    Pitanje nije provokatorsko, nego čisto informativno. Zašto se u nekim sportovima, kulturnim događanjima (Eurosong).. ruske predstavnike izbacilo i zabranilo im se sudjelovanje dok se u nekim sportovima i dalje natječu?! Zašto se, npr. u tenisu dopušta ruskim igračima natjecanje, a u nogometu ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare