To je to što me zanima!

Novak nastavio impresivni niz: 'Srušio' Nadala u finalu Miamija

Novak Đoković nakon velike borbe je porazio Rafu Nadala i slavio u finalu ATP u Miamiju. Srpski tenisač osvojio je sva četiri turnira na kojima je igrao ove godine
Vidi originalni članak

Srpski tenisač Novak Đoković se ne zaustavlja u 2011. godini. Igrao je u Miamiju četvrti turnir godine i četvrti put je postao pobjednik. U finalnom je meču svladao Rafaela Nadala 4-6, 6-3, 7-6(4)...

Poslije Australian Opena, Dubaija i Indian Wellsa, drugi tenisač svijeta je osvojio i Miami. Kao što je na prošlom turniru u Indian Wellsu pobijedio u finalu prvog igrača na svijetu, isto je učinio i ove nedjelje.

Opet su Nadal i Đoković igrali tri seta, s tim da je ovom prilikom sve bilo daleko dramatičnije. Naime, u trećem setu nije bilo niti jedne break-lopte, makar su obojica nekoliko puta imala 0-30 na suparnički servis. Tako se o pobjedniku odlučivalo u tie-breaku koji je započeo s pet poena u kojima niti jedan od tenisača nije osvojio poen na svoj servis.

Razlika je bila ta što je Đoković nakon toga imao 3-2, a s nova tri poena u nizu je otišao na 6-2 i četiri meč-lopte. Španjolac je spasio dvije, ali ne i treću, te je Đoković dignuo ruke u čast 24. pobjede u 2011. godini. Jasno, to je 24. zaredom, te je na samo jednu pobjedu od izjednačenja s Ivanom Lendlom koji je u svojoj karijeri jednom godinu otvorio sa 25 pobjeda u nizu. Rekorder je po tom pitanju John McEnroe koji je 1984. godinu otvorio s čak 39 pobjeda zaredom.

Meč je mnogo bolje otvorio Nadal koji je u finale ugazio s 5-1 vodstvom i dva breaka. No, nakon toga je Đoković potpuno ušao u meč, jedan je break u prvom setu vratio, no drugi nije uspio.

No, zato je Đoković bio dosta bolji u drugom setu u kojem je iskoristio jednu od četiri break-lopte što mu je donijelo treći set gdje se odvijala već rečena dramatična borba trenutačno dva najbolja svjetska tenisača.

Obojica su u meču dva puta oduzela servis suparniku, s tim da je Đoković imao devet, a Nadal četiri takve šanse. No, razlika se može primjetiti u ukupnom broju osvojenih poena. Đoković je osvojio čak 13 više (109-96). Isto tako, ovo je bio njihov već 25. međusobni ogled. Nadal sada ima 16-9, no Đoković ima 5-2 u posljednjih sedam takvih ogleda.

Za Đokovića je ovo 22. osvojeni ATP turnir u karijeri. Nadal je, pak, ostao na 43. Isto tako, Nadalu je ovo u karijeri bio treći finale u Miamiju, ali je i treći put izgubio. Srpski tenisač je reprizirao 2007. godinu kada je ovdje, na Sony Ericcson Openu bio najbolji.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • kozara 04.04.2011.

    bio on turcin ili bilo ko drugi, svejedno je kralj. pisite sta god hocete nema veze ali sinoc je nakon pobjede koju sam gledao, stavio kacket na glavu na kojem je pisalo srbija. bravo novace i takode bravo rafa.

  • glumac12 04.04.2011.

    pitanje je vremena kad uzima broj 1.federer je odavno procitan, a vdim da đoko lagano cita i jako dobrog nadala

  • be yourself 04.04.2011.

    Izvrstan meč. Novak je trenutno najbolji tenisač na svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare