To je to što me zanima!

"Novi francuski izbornik neka bude Slaven Bilić"

L'Equipe Magazine se pridružio kampanji kojom Francuzi traže zamjenu izborniku Raymondu Domenechu. Kao kandidata ističu i našeg Bilića
Vidi originalni članak

On bi zasigurno donio svježinu u ovu francusku momčad. Pravi je trenutak za pomlađivanje naše "veteranske" reprezentacije pune 30-godišnjaka. Bilić bi za taj posao bio pravi izbor. Ima energiju kojom je Hrvatsku doveo u status najugodnijeg iznenađenja Eura, a odličan je i u vođenju momčadi, piše L'Equipe o hrvatskom izborniku i dodaje:
"Slaven Bilić sasvim sigurno u reprezentaciju ne bi zvao starce poput Thurama ili Sagnola".
Čovjek koji je prvi put nakon deset godina odveo Hrvatsku u drugi krug nekog velikog natjecanja ipak nije i prvi izbor uglednog francuskog sportskog magazina. Njihov prvi favorit je Jose Mourinho, koji "zna francuski, poseban je i trenerska je zvijezda, što Francuskoj u ovom trenutku treba".
Omraženog Domenecha svakako žele zamijeniti, a na njihovoj Top 5 ljestvici su nakon prvog Mourinha i drugog Bilića još i Guus Hiddink, Sven-Goran Eriksson i Ruud Gullit. Nazivaju Domenecha trenerom-glumcem, no nisu i jedini koji ga ne žele više gledati na klupi "tricolora". France Football je posebno angažiran po tom pitanju, a javili su se i bivši reprezentativci, članovi one moćne momčadi koja je osvojila SP 1998. i EP dvije godine kasnije. Nakon Emmanuela Petita, Roberta Piresa i Bixentea Lizarazua, svoje je mišljenje rekao onaj čiji se glas i najviše cijeni - Zinedine Zidane.
- Sjedio sam pred televizorom i gledao sve utakmice koje je Francuska igrala. I moram reći da su me neki izbornikovi potezi jako naljutili. No tako se vjerojatno osjećalo svih 60 milijuna "izbornika", koliko nas ima u Francuskoj - rekao je donedavno najbolji nogometaš na svijetu, koji nije htio otkriti na koje točno poteze misli jer "bi time možda povrijedio neke od igrača". Zidane ima i svog kandidata za novog izbornika.
- Dođe li uopće do promjene na izborničkom mjestu, mislim da bi idealan kandidat bio Didier Deschamps. Ima sve kvalitete potrebne za tu funkciju i mogao bi biti legitiman kandidat da postane novi izbornik - misli veliki Zinedine.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • torcida_4ever 23.06.2008.

    bilic je samo nas! nedamo ga!!

  • Kiki_09 22.06.2008.

    Pa da srbi se cude jer njihove nitko ne treba ni da ociste stadion nakon sto se isprzni ... Kako je smijesan ovaj srbin, mislim da ima bar 12 godina, jer vidi se se po pravopisu, ne poznavanju opce kulture, kao i po tome da pobjegene cim dobije ozbiljno pitanje? Onako samo bjezi - kao i svaki srbin!

  • user_20742 22.06.2008.

    kako mrzim kad napisu da smo mi iznenadenje eura ... jos budale nisu svjesne kak smo jaki ]:->

Komentiraj...
Vidi sve komentare