To je to što me zanima!

Novi skandal oko Zlatne lopte: Glasovao čovjek koji ne postoji

Na Komorima su ogorčeni na Francuze jer su kao njihovog predstavnika u glasovanju za Zlatnu loptu uzeli čovjeka koji uopće ne živi tamo i naveli su da radi na portalu koji je ugašen još 2012. godine
Vidi originalni članak

Luka Modrić uvjerljivo je pobijedio u glasovanju novinara za Zlatnu loptu, svi se slažu (OK, svi osim Francuza) - potpuno zasluženo nakon fantastične sezone s Realom i Hrvatskom.

Međutim, France Football je ovogodišnji izbor odradio prilično 'traljavo'. Kritike na njihov račun ne prestaju stizati, a posljednje stižu s Komora. Naime, tamo tvrde da novinar koji je glasao kao njihov predsjednik - ne postoji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Abdou Boina, koji je bio dio specijaliziranog žirija sastavljenog od predstavnika svih država svijeta, svoje je glasove dao Kylianu Mbappéu, Luki Modriću, Cristianu Ronaldu, Edenu Hazardu i Mohamedu Salahu. France Football je naveo kako čovjek radi na portalu albaladcomores.com, a čini se da je on ugašen još prije šest godina!

Stanovnici ove otočne države s juga Afrike su ogorčeni na Francuze, pišu kako ne bi imali ništa protiv da je Abdou Boina bio među freelancerima koji su dali glasove, ali ih ljuti to što je glasovao kao predstavnik države u kojoj ni ne živi, a ni ne radi. Uz sve to, France Football je kao službenu zastavu njihove zemlje koristio onu koja se ne koristi već 17 godina.

Ovo je samo posljednji u nizu skandala oko Zlatne lopte. Prve kritike France Football je dobio zbog glasova koji su procurili nekoliko sati prije dodjele, potom zbog loše organiziranog programa i DJ-a Martina Solveiga koji je imao seksistički ispad pred najboljom nogometašicom svijeta, a nakon svega se javio i novinar Lasana Liburd iz Trinidada i Tobaga s tvrdnjom da su mu promijenjeni glasovi.
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kontramrakukontrasili 08.12.2018.

    Hoće li im onaj Slovenac poručiti barem da to nije fer,ili je on samo zadužen za estradu,i to hrvatsku???

  • nogofil 07.12.2018.

    Ako je najvažniji uspjeh momčadi u kojoj osvajač Zlatne lopte igra, onda neka se bira najbolji igrač te ekipe. Ako je pak najvažniji individualni učinak pojedinog igrča u tekućoj godini, onda je Messi po svim pokazateljima na prvom mjestu. Najviše postignutih golova i istovremeno najveći broj asistencija. Pa šta može biti više od toga?!?!

  • masika93 07.12.2018.

    da li ce modricu oduzeti zlatnu loptu ?????nadam se da nece

Komentiraj...
Vidi sve komentare