To je to što me zanima!

Novosel: Ameri nam ne trebaju uz naše talente koje imamo...

SLAŽE SE Legendarni trener Mirko Novosel potpuno se slaže s idejom Milana Bandića da Cibona prestane dovoditi strance. On je tu ideju proveo još u Jugoslaviji
Vidi originalni članak

Potpuno se slažem s idejom Milana Bandića. Ja sam još u Jugoslaviji zabranio strance, pa smo došli u sam svjetski vrh, kaže Mirko Novosel.

Zagrebački gradonačelnik i Cibonin mecena rekao je da više ne želi da klub dovodi skupe strance, nego sreže troškove i napravi četverogodišnji plan s domaćim igračima.

- Stranci nam nisu potrebni uz sve naše talente, no odluči li se Cibona na taj potez, treba biti spreman na izostanak rezultata i europskih natjecanja - kaže Novosel te dodaje da ne bismo morali zvati Amerikance u reprezentaciju da se kvalitetno radi s domaćim razigravačima.

- Stranac bi trebao biti za dvije, tri klase bolji od naših igrača, a jedini takvi bili su Alan Anderson i Zach Wright, koji su došli usred sezone jer im se raspao klub. Inače kod nas nema novca za takve igrače - dodao je. 

Žao mu je što u Ciboni mladi igrači nisu nastavili dobivati priliku.

- Normalno je da griješe. I kod mene je Aco Petrović stalno ‘prodavao’ lopte, pa je kasnije postao ključni igrač jer nisam odustajao od njega - zaključio je legendarni trener.

Ciboni treba ozbiljan projekt u kojem kreće od nule jer današnje stanje nema smisla. Shvatio je to i predsjednik Ivica Lovrić, koji je otkrio da želi što prije otići s te funkcije na koju ga je postavio Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bajica1009 14.12.2013.

    Dok je bilo para bilo je i njega, vodi cibonu sa Draženo i sa 7 igrača odigrao nekoliko sezon nanizao rekorde pobjeda bez poraza, nijedan mladi igrač nije promoviran u petorku, otišao Dražen Nakić, Knego ostala rupa bez dna koja i danas zjapi. Njegovo viđenje košarke je totalan promašaj danas kada su ekipe tjelesno pripremljene, kupovinom skupih brzih organizatora igre samo je dovelo do pada kvalitete jer je mali broj njih koji su odigrali cijelu sezonu. Uživaj u mirovini i ne prilazi tornju.

  • jdn 14.12.2013.

    Naj pametniji nas trener ikada. Neka njega slusaju i sigurno ce se rezultati vidjeti za 4/5 godina. Samo radi opet rad se na kraju isplati a neki crni i polu bjeli su tu samo radi love i odlaze cim im se ukaze prilika.

  • strmi007 14.12.2013.

    Anderson je stvarno bio zvijer

Komentiraj...
Vidi sve komentare