To je to što me zanima!

Nurkić namjerno postavio nogu Westbrooku pa dobio po nosu

Nurkiću je najprije George uvalio lakat u lice pa ga je Westbrook gurnuo na parket. Isprovocirali su ga do druge tehničke i isključenja. Lillard je zabio 51 poen, ali bez Nurkića Blazersi su izgubili u produžetku
Vidi originalni članak

"Kad god igramo sa njima svaki put je to manje-više 'rat'. Neizvjesno, jako puno kontakta, nervozno... Uvijek je tako pa i ovaj put bilo tako".

Rekao je to kapetan i najbolji igrač Portlanda Damian Lillard nakon domaćeg poraza njegovih Blazersa od Oklahome. Lillard je odigrao fenomenalnu utakmicu, jednu od najboljih u karijeri, zapravo. Čovjek je zabio 51 poen, a izgubio u produžecima.

Zato što je Portland produžetke igrao bez Jusufa 'Bosanske zvijeri' Nurkića, a bez Nurkića su bili zato što je unatoč svim upozorenjima BiH centar i provocirao i dozvolio da ga Westbrook i George provokacijama odvedu u dvije tehničke tj. isključenje.

Video pogledajte ovdje

Westbrook i PG nisu 'samo' među najboljim igračima lige nego i među iskusnijim, lukavim profesionalcima koji će iskoristiti apsolutnu svako suparnikovu manu. A s najvećim guštom - tanke živce. Nurkić je provocirao malo jače 'njuške' i izgubio.

Nurkiću je najprije Paul George uvalio lakat pod košem Blazersa, onda ga je Russell Westbrook u prolazu 'slučajno' odgurno na parket dok je sva akcija bila 10 metara dalje i to kao odgovor na Nurkićevo postavljenje noge da bi ga, u samom finišu zadnje četvrtine, PG isprovocirao dovoljno da Nurkić krene u prijetnju udarca glavom u glavu i - 'ajmo van.

Pokušao im je 'ući u glavu', ali frajeri su ga navukli na dvije tehničke, a koliko Nurkić znači Portlandu govori njegove statistika u 34 minute protiv OKC-a: 13 poena, 3 asistencije i 17 skokova. Ode Nurkić, ode i kontrola pod obručima. Tek su mu 24 godine, dokazana je NBA vrijednost, ali da bi postao igrač za velike stvari morat će uz kontrolu pod košem imati i - kontrolu vlastitih živaca.

Sinoć je krenuo iz takta izbaciti dvojicu najboljih protivnika pa - dao doprinos pobjedi suparnika jednako kao PG i Westbrook. Badava Lillardu +50 dok Jusuf nije u balansu...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ljubo Ćesić Rojs 08.03.2019.

    Nurkic rijetko iritantan igrač.

  • potparol.fr 08.03.2019.

    Zao mi je sto nisam mogao pogledati ovaj mec . Jedna od ove dvije ekipe ce biti prva prepreka Jazzerima u ovogodisnjem playoffu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare