To je to što me zanima!

Obitelj Ademi nakon 70 godina radi isti posao - na istoj lokaciji

Dida Afet radio je u slastičarni najbolje baklave. Onda je kupio kuću i poslovni prostor i malo po malo razvijao biznis, kaže Edon Ademi, brat Dinamova nogometaša Arijana
Vidi originalni članak

Obitelj Ademi i 70 godina nakon doseljenja pradjeda iz Makdeonije miješa sladolede i priprema kolače u istoj radnji u kojoj je pradjed, s djedom Afetom, radio kako bi prehranio obitelj.

Tri su generacije nastavile obiteljski posao, prošli i lijepo i ružno, a danas rade više nego ikad prije, piše Šibenski portal.

- Dida Afet radio je u slastičarni najbolje baklave. Onda je kupio kuću i poslovni prostor i malo po malo razvijao biznis. Školovao je preko sladoleda svoje kćeri, a tata Tađidin preuzeo je nakon njega posao, i dan danas on vodi glavnu riječ zajedno s mamom Zedijom - priča Edon, 28-godišnji stariji sin.

"Arijan je s loptom najsretniji i ne vidi svoj život u radnji. Ipak, svaki put kad idem u Zagreb naruči štrudlu od višnje" priča Edon kroz smijeh.

Slastičarnu Calimero znao bi pronaći gotovo svaki Šibenčanin. Iza imena, međutim, krije se puno dublja priča o obiteljskom zajedništvu.

- Još svi živimo zajedno. Baka, djed, mama, tata, ja i brat Arijan. Kada je otac preuzeo radnju na sebe, pomalo smo širili ponudu sa sladoleda na pašticeriju. Pripremali smo krempite, baklave, princes krafne… slastice naših krajeva. Dida je većinu kolača radio sam, a onda je mama preuzela tu ulogu. Danas, s obzirom na obujam posla, ima uz sebe dvije majstorice, ali ona je i dalje glavna za pripremu tijesta za piroške, kifliće i štrudele, po kojima smo zapravo i najpoznatiji - rekao je Edon.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Ororo 31.10.2017.

    Svaka čestica debilnim komentarima i debilima koji vole komentirat na nac. osnovi, a negdje su Prečani, pa seru ovdje pod kapom građana Hrvatske. Meni je ova priča obitelji i zajedništva primjer za sve obitelji koje se vade svađaju i kolju oko trivijalnih pizzdaria. Svaka čast Ademii! Sigurno su Arijana podržali kako treba svih ovih godina izbivanja iz nogometa za razliku(kad već pričamo o nacijam) od meni bližek mentaliteta gdje bi me se članovi obitelji odrekli pošto nema više puno kese i svaki član razvlačio na svoju stranu. IMAM pitanje za HNS, zašto nisu pozvali takvog psihički jakog zadnjeg veznog koji briljira u Dinamu, a bogami i za makedonsku repku?

  • IPLAZINA 31.10.2017.

    Gledam Gnječev komentar, što ti sada imaš protiv Glasnovića, zar i ti postade ljevičar od olikog desničara, srami se Stjepane ili bolje da napišem stevane. Jadan je čovjek bez vlastitog stava a ti ga vidim nemaš!!!

  • cro17 30.10.2017.

    Cokoljada marmeljada

Komentiraj...
Vidi sve komentare