To je to što me zanima!

Ostao bez sestre pa izborio OI: 'Probat ću se iz Tokija vratiti s medaljom. Za moju Martu...'

Vjerovao sam da mogu uzeti normu jer sam pri vrhu svoje kategorije. Samo, u hrvanju je teže plasirati se na OI, nego osvojiti medalju, rekao je hrvatski olimpijac Ivan Huklek koji je u subotu izborio Tokio
Vidi originalni članak

Hrvač Ivan Huklek (24) u subotu je u polufinalu pobijedio Šveđanina Kristoffera Zakariasa Berga (4-1) u kategoriji do 87 kilograma, te se plasirao na Olimpijske igre u Tokiju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Video vijesti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegova obitelj i prijatelji na Pešćenici su mu priredili emotivni doček uz pljesak i zagrljaje koji možete pogledati OVDJE.

- Vjerovao sam da mogu uzeti normu jer sam pri vrhu svoje kategorije. Samo, u hrvanju je teže plasirati se na OI, nego osvojiti medalju. Prvo dođeš na kontinentalne kvalifikacije, u mom slučaju europske, koje su daleko najteže. Tu bude sedam-osam top boraca, a samo dvojica mogu uzeti normu. Ja nisam uspio pa sam išao na ove svjetske i uspio - rekao je Huklek. 

Ivan je na svjetskim kvalifikacijama u Sofiji potvrdio da je izvanserijski hrvački talent, a prvo je pao Poljak Arkadiusz Kulynycz koji mu je predao meč. Arkadiusz Kulynycz. U osmini finala pobijedio je Talijana Mirca Minguzzija, (14-5) a u četvrtfinalu je u manje od tri minute porazio Čeha Petra Novaka (9-0).

Huklek i njegova obitelj prije dva tjedna doživjeli su veliku tragediju. Njegova voljena sestra Marta preminula je u dobi od 11 godina zbog čega skoro nije otišao na ovaj kvalifikacijski turnir. 

- Roditelji su mi rekli da bi Marta bila sretna da nastupim i pokušam doći do Olimpijskih igara. Bio je to rolerkoster emocija. Potrudit ću se s OI vratiti s medaljom. Ako Bog da, tako će i biti. Za Martu... - kazao je Huklek. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 11.05.2021.

    Drž se lega,sretno.

  • stkike 11.05.2021.

    Sritno!

  • duki1994 10.05.2021.

    cestitke i sretno na olimpijadi :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare