To je to što me zanima!

Obnova: Bernabeu će biti treći stadion po veličini na svijetu...

Grad Madrid je prošli mjesec odobrio obnovu doma nogometaša Reala. U razdoblju od tri godine Santiago Bernabeu će narasti u visinu, a primat će 93.000 gledatelja
Vidi originalni članak

Ostvari li Real Madrid plan proširenja, njegov Santiago Bernabeu će postati treći nogometni stadion po veličini na svijetu među onima s pet zvjezdica, piše Marca.

Grad Madrid je prošli mjesec odobrio obnovu doma nogometaša Reala. Tijekom sljedeća tri ljeta bi Bernabeu trebao biti podignut u visinu, izgradit će se krov nad cijelim objektom i urediti nove zelene površine u okolici. Proširit će se i sadržaji za posjetitelje u krugu stadiona, izgraditi šoping-centar te povećati garaža ispod stadiona.

Ono što je možda najzanimljivije je da je u planu i povećanje kapaciteta stadiona. Novi bi Bernabeu trebao primati 93.000 gledatelja, što bi ga smjestilo na treće mjesto, iza Aztece u Ciudad de Mexicu (105.000) i Camp Noua u Barceloni (98.772). Ima na svijetu i većih stadiona, ali oni nisu namijenjeni nogometu ili njihov komfor nije na razini pet zvjezdica.

Očekuje se da će obnova Bernabeua stajati između 200 i 250 milijuna eura, a klub će je financirati raznim komercijalnim aktivnostima.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • TomislavCipurić_1 30.12.2012.

    Neznam po čemu jedan Camp Nou ima 5 zvijezdica, to kaj može primit 98 000 ljudi ne znači da je lijep, opće se ne može uspoređivat sa Santiago Berabeuom, i ako se ovo ostvari svaki čovjek sa malo soli u glavi vidi da je to najljepši stadion na svijetu, ima kapacitet, ima komfor, ima sve, to nije stadion, to je raj na zemlji. Onaj Camp Nou više liči na Rimski amfiteatar nego na stadion.

  • JunFan 30.12.2012.

    Kolko Dinamov ima zvjezdica, 0,3?

  • NESTVARAN_1 30.12.2012.

    istina boli pa zato i dajete mi minuse ali neka.sve što pišem ,pišem objektivno i točno, pa koga boli nek mi daje minuse, svaka bhudala ima svoje veselje ,kaže narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare