To je to što me zanima!

Oborila 28 godina star svjetski rekord, a ne ide na Igre u Rio!

Kendra Harrison trčala je 12.20 sekundi na 100 metara s preponama u Londonu te je oborila svjetski rekord iz 1988. godine! No nećemo je gledati na Olimpijskim igrama...
Vidi originalni članak

Američka atletičarka Kendra Harrison postavila je novi svjetski rekord u utrci na 100 metara s preponama na mitingu Dijamantne lige u Londonu. Amerikanka je u petak trčala 12.20 sekundi!

Harrison je za jednu stotinku oborila čak 28 godina stari rekord bugarske atletičarke Jordanke Donkove koja je 20. kolovoza 1988. godine u Staroj Zagori trčala 12.21. Amerikanka je već ranije ove godine najavila mogućnost rušenja dugovječnog rekorda Donkove kada je 28. svibnja u Eugeneu trčala 12.24 što je u tom trenutku bio drugi najbolji rezultat svih vremena.

- Nikad nisam vidio ovako nešto. Ovaj rekord mogao je bez problema stajati još 28 godina - rekao je bivši olimpijski prvak Michael Johnson za BBC.

Srušila svjetski rekord, ali ne ide u Rio

Kendra je oborila 28 godina star svjetski rekord, ali neće trčati u Rio de Janeiru. Razočarala je u američkim kvalifikacijama i nije uspjela izboriti Olimpijske igre.

- Nakon što nisam upala u olimpijsku ekipu, htjela sam doći ovdje i pokazati što mogu. Došla sam s puno gorčine, željna za osvetom. Znala sam da imam ovo u sebi - rekla je Kendra u emotivnom intervjuu nakon utrke.

Pogledajte video koji pokazuje kako se nije uspjela kvalificirati za Rio.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Xyster 23.07.2016.

    Ode i povijest još jedan umjetan rekord, ali ostat će žal da više nećemo gledat ima Donkove.

  • OrcaPerestrojka 23.07.2016.

    Ode Stara Zagora.

  • OrcaPerestrojka 23.07.2016.

    Američke i kenijske kvalifikacije su s.anje.Treba birati po rezultatima u sezoni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare