To je to što me zanima!

''Od novca s turnira '4 kafića' kupit ću novu peć, ali i kauč''

Hvala dobrim ljudima. Deset nas je, nemaju svi ni svoj krevet, spavamo u jednoj sobi i dnevnom boravku, tako da nam je svaka pomoć dobro došla, kaže Zoko...
Vidi originalni članak

Organizatori humanitarnog malonogometnog turnira ''Četiri kafića – Memorijal Dino Petrinović'', jučer su uplatili 10.000 kuna pomoći slijepom pastiru Mati Zoki iz Dugobaba, koji ima osmero male djece.

- Vidjeli smo priču o Mati u ''24sata'', to nas je dirnulo, pa smo mu odlučili uplatiti dio prihoda s turnira – kazao je jedan od organizatora Damir Karaman.

Zoko se uplati i te kako obradovao.

- Bilo je to za mene i moju obitelj veliko iznenađenje, hvala svim dobrim ljudima, posebno nogometašima moga Hajduka i reprezentativcima. Od tih novaca kupit ću novu peć i kauč. Deset nas je, nemaju svi ni svoj krevet, spavamo u jednoj sobi i dnevnom boravku, tako da nam je svaka pomoć dobro došla.

Donacijama građana i Crvenog križa, nedavno im je popravljen krov, pa su i studen lakše prebrodili.

- Pao je snijeg, temperatura se spustila ispod -10, tako da iz kuće nismo mogli. Najvažnije je da su mi djeca zdrava. Najstarije ima 13, najmlađe 2 godine, živimo od moje mirovine od 1.600 kuna i dječjih doplataka. Skupimo do 5.000 kuna mjesečno, tako da je svaki dan borba za preživjeti. Sve je skupo, pogotovo hrana, a djeci trebaju i knjige, cipele, odjeća... – žali se Mate, koji nas je zamolio da objavimo točan iznos pomoći koju je dobio.

- U selu mi ne vjeruju, misle da su u pitanju milijuni, pa me dolaze pitati da im posudim novac. Znam da je svima danas teško, ali kako ću im pomoći, kad ni mi za kruh nemamo...

Idi na 24sata

Komentari 31

  • mosty 04.01.2015.

    svaka čast čoviku neka dice, nek su živa i zdrava. a vi ljubomorni nabavite pase i mace pa tu trošite pare

  • škver 03.01.2015.

    mate najgore je bit slijep ali ne znaci da si i lud pa upitas li se pokadkad ti tvoja druzica kako je vasoj djeci. poslije slijepoce moralo je bit s t o p. ovako smatram vas neodgovornim roditeljima i sumnjam u vas razum. za mi djece. . .

  • skvo33 03.01.2015.

    ako netko zna dali svako daljnje dijete poslje treceg dobiva dodatak od 500kn ?Ja imam samo troje pa ne znam:-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare