To je to što me zanima!

Od sponzorskih ugovora najviše zaradi Man. United

Od reklame na dresu engleski Manchester United zaradi 20,6 milijuna eura na godinu, a Barcelona ništa jer “reklamira” Unicef
Vidi originalni članak

Samo od reklama na dresovima vodeći europski klubovi na godinu zarade toliko da mogu platiti najmanje dvije svoje zvijezde, primjerice, Cristiana Ronalda ili Rooneya.
Prema istraživanju marketinške agencije Sport+Markt, u Europi je trenutano najskuplja reklama na dresu engleskog prvaka Manchester Uniteda. Korporacija AIG na godinu je plaća 20,6 milijuna eura. A najbolje plaćeni igrači u Premiershipu od kluba na godinu ne zarade više od deset milijuna.
Broj dva je Bayern - njemački div ima ugovor s T-Comom vrijedan 19,8 milijuna eura.
Kladionica “bwin” sponzorira najtrofejniji klub na svijetu Real Madrid i europskog prvaka Milan. Španjolcima plaćaju 15 milijuna, a “rossonerima” 12 milijuna eura na godinu da bi Kaka i društvo osvajali trofeje s njihovim logom na prsima. Novi ugovor sa Samsung Mobileom londonskom Chelseaju donosi više od 14 milijuna eura. To je top 5 europskih klubova s najvećim prihodom od reklame na dresu. Gledajući kompletne lige, najskuplji je Premiership - 19 engleskih prvoligaša (bez Wigana jer njima je sponzor vlasnik) na godinu inkasira ćak 96 milijuna eura, odnosno pet milijuna po klubu. Klubovi njemačke Bundeslige, njih 18, na godinu ukupno zarade samo pola milijuna manje - 95,5 milijuna eura. Na trećemu mjestu je Serie A sa 72 milijuna, četvrta francuska liga sa 51, a najmanje začudo zarade Španjolci (50 milijuna eura). Djelomično i zbog toga što Barca besplatno “reklamira” Unicef.

NAJVEĆA ZARADA OD SPONZORA NA DRESU
1. Manchester United (AIG) 20.6 milijuna eura
2. Bayern (T-Home) 19.8 milijuna eura
3. Real Madrid (bwin) 15 milijuna eura
4. Chelsea (Samsung) 14 milijuna eura
5. AC Milan (bwin) 12 milijuna eura

CIJENA REKLAME NA DRESU U ENGLESKOJ
1. Manchester United (AIG) 20.6 milijuna eura
2. Chelsea (Samsung) 14 milijuna eura
3. Tottenham (mansion) 11,5 milijuna eura
4. Liverpool (Carlsberg) 11 milijuna eura
5. Newcastle (Northern Rock) 8,5 milijuna eura
  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mayhem26 24.12.2007.

    E to je moja Barcelona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare