To je to što me zanima!

Odabrao Zdravko Mamić: Ante Vučemilović mijenja Šukera?!

Ante Vučemilović Šimunović je prvi čovjek “osječkog lobija”, važne poluge upravljanja hrvatskim nogometom, ali i čovjek kakvog vladari hrvatskog nogometa trebaju - odan
Vidi originalni članak

Branko Mikša odbio je povratak u užarenu fotelju predsjednika HNS-a, pa stvarni vladari hrvatskog nogometa pokušavaju progurati novog kandidata. Riječ je o Osječaninu Anti Vučemiloviću Šimunoviću, aktualnom dopredsjedniku IO HNS-a, čovjeku od njihovog najvećeg povjerenja.

Iako je slovio kao prvi i jedini kandidat kojeg je aktualno vodstvo HNS-a bilo spremno podržati u utrci za mjesto novog predsjednika, Mikša je ipak odbio funkciju pravdajući se svojim poznim godinama. Jesu li Mikši problem godine ili je  dovoljno iskusan da zaključi kako bi preuzimanje Saveza u ovim okolnostima bilo ravno harakiriju, teško je procijeniti, no njegovim odustajanjem vladari HNS-a, kao protukandidata Dušku Grabovcu i Saši Pavličiću Bekiću, gurnuli su Osječanina Antu Vučemilovića Šimunovića.

Šuker je na odlasku, Mamić i Vrbanović pod istragom za ozbiljan kriminal, Šupraha se kompromitirao fizičkim napadom na predsjednika Hajduka, Mišković u Savez navraća rjeđe od Šukera, Kulušić je preuzeo brigu o sucima, svakim danom sve je manje odanih kadrova, spremnih podmetnuti leđa i dalje pridržavati piramidu hrvatskog nogometa koja se opasno urušava.

A Vučemilović je upravo taj kadar, maksimalno odan. Prvi je čovjek 'osječkog lobija', važne poluge upravljanja hrvatskim nogometom, već dugi niz godina obnaša najviše dužnosti u Slavoniji i HNS-u, a bio i na čelu verifikacijske komisije na Skupštini HNS-a, koja je Vlatku Markoviću makinacijama s punomoći delegata osigurala pobjedu nad Igorom Štimcem za jedan glas. Bio je imenovan i u famozni Odbor za hitnost, koji je za Mamićevog i Vrbanovićevog boravka u Remetincu osigurao da Savez nastavi raditi kao da su oni tu. Bio je i izravna veza sa Željkom Širićem, koji je u aferi 'Pošteno suđenje' osuđen na 4 godine zatvora i osam godina zabrane rada u hrvatskom nogometu, a u istrazi protiv također osuđenoga Nevena Šprajcera spominjalo se i njegovo ime. Navodno je upravo on izlobirao i podršku aktualnom predsjedniku Šukeru, koja je na koncu i prihvaćena.

Posve je jasno kako se eventualnim izborom Ante Vučemilovića Šimunovića za Šukerova nasljednika u hrvatskom nogometu ne bi promijenilo apsolutno ništa, osim što bi vjerojatno redovitije od njega navraćao u kancelariju.

Uz ime Ante Vučemilovića Šimunovića često stoji i dodatak 'stariji', jer postoji i 'mlađi', osoba istog imena i prezimena, njegov nećak, sudac 'elitne skupine' koji je delegiran u zadnjih nekoliko sezona na najvažnije utakmice HNL-a.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • hyndai 14.02.2017.

    Hočemo krmka,tajnika koritaša za predsjednika!

  • uvijekkontra 14.02.2017.

    **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp  

  • POTPEC 14.02.2017.

    Cirkus u režiji nogometne mafije se nastavlja, samo do kada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare