To je to što me zanima!

Odigrao 12 utakmica, a već ga uspoređuju s legendama kluba

Sjajnom statistikom od osam golova u 12 utakmica u Evertonu, Nikica Jelavić impresionirao je novinare TalkSporta. Već ga pokušavaju uvrstiti među najveće
Vidi originalni članak

Otkako je zadnjeg dana siječanjskog prijelaznog roka potpisao ugovor na četiri i pol godine s Everton, Nikica Jelavić samo blista. Nitko nije ni sumnjao da će nastaviti sa sjajnom formom iz Glasgow Rangersa, no hrvatski reprezentativac je sve bolji i bolji.

Da vide nešto posebno u njemu, pokazali su navijači kluba već u njegovom debiju početkom veljače protiv Wigana kad su mu posvetili pjesmu 'Follow the Jelavić road" ("Slijedi Jelavićev put"). Nikica im se od tog trenutka počeo zahvaljivati golovima, a posljednje u nizu zabio je Manchester Unitedu na Old Traffordu zaustavivši se na osam zabijenih golova u 12 utakmica.

Takva impresivna statistika ponukala je britanski portal TalkSport da ga već počnu uspoređivati s najvećima legendama Evertona. Iako je prerano za takve analize, na portalu ne dvoje da ako nastavi u ovakvom tempu Jelavić će se moći mjeriti s legendama s Goodison Parka.

A koliko Jelavića cijene, govore i statistike pet najboljih igrača Evertona u povijesti. Graeme Sharp u 426 utakmica zabio je 159 golova, Joe Royle 119 golova u 270 susreta, Bob Latchford 138 golova u 286 dvoboja. Dixie Dean je rekoder s čak 383 gola u 433 susreta, dok je za dvogodišnjeg boravka u Evertonu Andy Gray zabio 22 puta u 61 ogledu.

No, jedino pitanje je koliko će se Jelavić dugo zadržati i u Evertonu jer je tijekom godina pokazao da ubrzo preraste ambicije kluba za koji igra.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • karakondžula 24.04.2012.

    bravo nikica legendo da bog da ih das jos 100......

  • DanijelMatic 24.04.2012.

    nevjerovatno prije vise od 10 godina bio mi je cimer ženi,kad je poce u srednju....je izabrala...

  • RadekBejble 24.04.2012.

    Zbilja odlicno igra odkad je stigao u Everton,samo neka ostavi nesto municije i za Euro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare