To je to što me zanima!

Odlazak Daniela Stephana, legende Lemga i Njemačke

Ponajbolji njemački rukometaš u posljednjih 20-ak godina na kraju ove sezone će se oprostiti od aktivnog igranja nakon 14 godina u Lemgu
Vidi originalni članak

Za njega ne postoji utakmica koju će odigrati s pola snage. On je stopostotni igrač, o Daniel Stephanu je 1998. godine rekao izbornik njemačke rukometne reprezentacije Heiner Brand. Baš su te godine, kada je danas 35-godišnji Stephan postao europski prvak s Njemačkom, stručnjaci ovog srednjeg vanjskog proglasili najboljim rukometašem godine na svijetu. Iza njega je 139 utakmica u dresu reprezentacije, a ispred njega oproštaj od rukometa. Danas je igrač Lemga, koji će biti i posljednja postaja u jednoj velikoj karijeri.
- Daniel Stephan je igrač koji ne misli da je predobar da bi išao u situacije iz kojih bi mogao izaći s bolnim grčem na licu - opisao je svojednobno Stephana hrvatski trener na klupi Kiela Zvonimir Noka Serdarušić. A takav je stil igre značajno obilježio Stephanovu karijeru. Problemi s ozljedama bili su konstanta i iz tog razloga Stephan nije napravio i veću karijeru.
No i ovako je bio europski prvak i olimpijski doprvak, dva je puta osvajao naslov prvaka Njemačke, a uz nagradu za najboljeg svjetskog rukometaša uzeo je i tri trofeja za najboljeg rukometaša Njemačke. Karijeru je započeo u Rheinhausenu, iz kojeg je 1994. stigao u Lemgo i tamo ostao do danas.
Od rukometa će se oprostiti utakmicom aktualne momčadi Lemga i veterana toga kluba. U goste će mu doći ponajbolji bundesligaški igrači i treneri u zadnja dva desetljeća.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare