To je to što me zanima!

Odlazak u NBA bio mu je životni san: U obrani Ukrajine poginuo je mladi ukrajinski košarkaš...

Mladi ukrajinski košarkaš Bohdan Popova (19) poginuo je tijekom napada ruske vojske na hidroelektranu Kaniv. Kada je krenula invazija Rusije nad Ukrajinom, kao mnogi sportaši, uzeo je pušku u ruke i borio se za slobodu svoje domovine
Vidi originalni članak

Dres i košarkašku loptu zamijenio je vojnom uniformom i puškom, a ostavio je svoje snove o košarkaškim visinama kako bi pomogao u obrani Ukrajine. Svoj život položio je u borbi za slobodu svoje zemlje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mladi ukrajinski košarkaš Bohdan Popova (19) poginuo je tijekom napada ruske vojske na hidroelektranu Kaniv. Kada je krenula invazija Rusije nad Ukrajinom, kao mnogi sportaši, uzeo je pušku u ruke i borio se za slobodu svoje domovine. Nažalost, stradao je u jednom od napada, a detalji njegove smrti još nisu poznati. 

Igrao je u juniorskoj konkurenciji, a prosječno je zabijao 13 koševa uz 19 skokova. Živio je za košarku, a želja mu je bila studirati na američkom koledžu UCLA te zaigrati za Bruinse, piše Kyiv Idependent. Idol mu je bio legendarni Bill Walton, dvostruki NBA prvak pa je mu je zbog toga životni san bio igrati u NBA ligi. 

No, sve svoje snove napustio je kako bi pomogao u obrani svoje domovine. Baš kao i njegove kolege. Život su do sada izgubila dva nogometaša Vitali Sapilo i Dmitro Martinenko te biatlonac Jevhen Mališev. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 1feet 08.03.2022.

    eto tko ovo moze podrzavat osim pilota traktora

  • ankobor 08.03.2022.

    žalosno. Ali imat će svoj spomenik.

  • Šemsudin Dino Poplava 08.03.2022.

    Katastrofa

Komentiraj...
Vidi sve komentare