To je to što me zanima!

Odlazi najveći: Iduće godine je kraj, ne želim se sramotiti više

Najbrži čovjek na svijetu Jamajčanin Usain Bolt (30) najavio je kako odlazi u mirovinu nakon Svjetskog prvenstva koje će se u kolovozu iduće godine održati u Londonu
Vidi originalni članak

Znam kada je vrijeme za oproštaj, ne želim se sramotiti, rekao je Usain Bolt, vlasnik devet zlatnih olimpijskih medalja u razgovoru za britanski Sky Sports.

- Što ste stariji morate podnositi veću žrtvu i morate biti discipliraniji. Iskreno, mislim da više nemam tu disciplinu. Vrijedno sam radio kako bih došao ovdje gdje sam sada. Svjetsko prvenstvo iduće godine bit će moj posljednji nastup - dodao je.

Bolt je osvojio po tri zlata na 100, 200 i 4x100m na olimpijskim igrama u Pekingu (2008), Londonu (2012) i Rio de Janeiru (2016). Vlasnik je svjetskog rekorda na 100 (9,58) i na 200 m (19,19), a ima i 11 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava.

- Znam da za dvije godine neću biti najbrži na svijetu i Olimpijske igre u Rio de Janeiru bile su moje posljednje. Nema šanse da nastupim u Tokiju - poručio je.

Bolt je otkrio kako je razgovarao s bivšim svjetskim rekorderom Michaelom Johnson i pitao zašto se povukao na vrhuncu.

- Rekao mi je da je otišao jer je ispunio sve ciljeve. Kada dođete do točke kada nemate volje za treninzima, onda počnete gubiti utrke i počnete se sramotiti - poručio je Bolt.

Koncem studenog bit će premijera dokumentarnog filma o njegovom životu. Bolt je pristao na snimanje kako bi ostao upamćen kao jedan od najboljih sportaša svih vremena.

- Kada sam vidio kako Muhamed Ali ili Pele vrijedno rade i dominiraju, rekao sam sebi da hoću biti kao oni. Zato sam snimio film. Želim da kada se za 20 godina razgovara o treninzima i volji za natjecanjima netko spomene i mene - rekao je Bolt na kraju.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • It's kišing 15.11.2016.

    U pravu je...evo npr. zato sto je otisla na vrhuncu ja jos uvijek zalim za Janicom...dok se za Ivicu pitam zasto se jos uvijek sramoti...

  • zoki_bijela 15.11.2016.

    Ide jer mu polako ulaze u trag

  • wwww 14.11.2016.

    Govorili se da su rekordi Michela Johnsona na 200 i 400 met.toliko superiorni da će ih netko teško srušiti i za 50 godina ali su se i tu analitičari prevarili kao i mnogim stvarima tj.došli su Bolt i od ove godine Wayde Van Niekerk koji istrčao čudesno 400 met.u Riu i baš bi volio vidjeti tu utrku Bolta i Niekerka na 200 met.ako se Niekerk odluči trčati 200 met.

Komentiraj...
Vidi sve komentare