To je to što me zanima!

Uspjeh karijere! Filip Zubčić završio drugi u veleslalomu!

Filip Zubčić (26) je nakon prve vožnje u Adelbodenu bio sedmi sa samo 26 stotinki zaostatka za vodećim, a odličnom drugom vožnjom stigao je do drugog mjesta, prvog postolja i najvećeg uspjeha u karijeri
Vidi originalni članak

Nakon osmog mjesta u Beaver Creeku, Filip Zubčić (26) ostvario je najbolji rezultat karijere! Nakon prve vožnje u švicarskom Adelbodenu imao je odlično sedmo mjesto (1:12.25) , a ispred njega su se u rasponu od 26 stotinki 'ugurala' još šestorica skijaša. Maestralnom drugom vožnjom ugrabio je drugo mjesto u Adelbodenu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Filip je do sedmog mjesta u prvoj vožnji uspio doći sa startnim brojem 20, dok su ispred njega još dvojica skijaša koja su startala poslije njega. To su Erik Read (1:12.38) iz Kanade na četvrtom mjestu (+0.13) te sa visokim startnim brojem 53 Giovanni Borsotti iz Italije sa samo 4 stotinke (1:12.29) zaostatka za vodećim sunarodnjakom De Aliprandinijem (1:12.25).

S petim vremenom druge vožnje (1:15.28, ukupno 2:28.19) preuzeo je vodstvo od Muffat-Jeandeta (2:28.54) i Kristoffersena koji su imali identično vrijeme, ali ga odmah izgubio od odličnog Slovenca Kranjeca koji je sa 2:27.90 i nakon pet najboljih iz prve vožnje ostao na prvom mjestu.

Prvo je to postolje za Hrvatsku u Svjetskom kupu nakon čak pet godina i trećeg mjesta Ivice Kostelića u alpskoj kombinaciji u Wengenu 16. siječnja 2015.

POGLEDAJTE ŠTO KAŽE NJEGOV MLADI KOLEGA ISTOK RODEŠ U SVOJA 24 PITANJA: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Silius 11.01.2020.

    Sto li rec na ovo. Ne trebam posebno napominjat koliko je Hrvatska daleko po uvjetima i financijama iza Austrije,Švicarke,Norveške i mnogih drugih... 5 godina bez ijednog postolja ,nasi skijaski treneri i savez su bili na udaru svih medija,i razno raznih dezurnih kriticara svega Hrvatskoga. Ovo danas je neizmjeran uspjeh ,ali nadam se da je ovo samo pocetak ,imamo mlade momke koji su zreli za uspjehe u slalomu i veleslalomu ,a okupljeni su oko fantasticnih trenera ,ljudi u savezu i onih meni najdrazih i usudio bi se reci najvazniji za sve uspjehe u povijesti Hrvatskog skijanja a to je obitelj Kostelić. Iznimno mi je drago sto profesor Ivica "ima prste" u radu s ovim momcima ,od koga bolje naucit nego od naseg proslavljenog Ivice. Srce mi je bilo kao kuca kad je danas reziser nakon Zubciceve voznje uhvatio Ivicin izraz lica ,neprocjenjivo. Bravo Filip Zubcic,bravo svi treneri,bravo svi nasi momci skijasi,bravo nas savez. I naravno na kraju,sretno sutra svim nasim momcima u slalomu!!!

  • 11.01.2020.

    Filip vidio od kolinde da je ona na drugom mjestu pa i on

  • boomslang 11.01.2020.

    Bravo Zubčić. Sjećam se onog, prvi Kostelić, drugi Palander, treći Reich

Komentiraj...
Vidi sve komentare