To je to što me zanima!

Odluka je pala: Hrvatsku će na EP-u ipak predvoditi Lafayette

Laf će propustiti početak priprema, koje kreću 10. srpnja, ali ne zbog svojeglavosti ili posebnog tretmana, nego zato što želi biti uz trudnu suprugu koju čeka porod...
Vidi originalni članak

I na četvrtom uzastopnom velikom natjecanju hrvatsku košarkašku reprezentaciju pojačat će Amerikanac. Kao i na lanjskom SP-u u Španjolskoj, i na ovogodišnjem Eurobasketu bit će to Oliver Lafayette.

Dontaye Draper (30) ispunio je obećanje da će odluku objaviti ovog tjedna. Nažalost, zaključio je da je previše umoran i potrošen od naporne sezone te mora zaliječiti ozljedu koljena koju već dugo vuče. Didi je na EP-ima 2011. i 2013. prosječno ubacivao šest koševa uz tri skoka i četiri asistencije.

Tri mjeseca stariji Lafayette lani je na SP-u u Španjolskoj imao slične brojke, a i istu ulogu u koncepciji igre Jasmina Repeše. On je prihvatio poziv Velimira Perasovića, kojeg vrlo dobro poznaje jer je igrao za njega prošle sezone u Valenciji.

Laf će propustiti početak priprema, koje kreću 10. srpnja, ali ne zbog svojeglavosti ili traženja posebnog tretmana, nego zato što želi biti uz trudnu suprugu, kojoj je termin poroda krajem srpnja. Tako bi na pripreme mogao stići oko 1. kolovoza, kad se ostatku reprezentacije priključuju Bojan Bogdanović i Damjan Rudež, koji ne smiju doći ranije jer tako nalaže kolektivni ugovor u NBA ligi. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • dario1983 02.05.2015.

    sta ce nam on?????

  • NERON13 02.05.2015.

    Juuupiiii.....jedan Amer je pristao igrati za reprezentaciju. Kakav kolosalan uspjeh saveza. Ma znate vi šta...totalan nerad i nestručnost dođe na vidjelo kada moraš kupiti nekoga da ti igra za tvoju državu...u bilo kojem sportu. Igrači se stvaraju,odgajaju...20 godina nismo u stanju stvoriti kvalitetnog pleja...20 godina. Nemam ništa protiv tih ljudi,oni rade za lovu i zbog karijera će uzeti državljanstvo bilo čije,ali sramota je da kroz mlađe dobne kategorije ne stvaraš igrače. To govori o stručnosti,kako u klubovima tako i u savezu.Dragi savezu i klubovi....školujte trenere,a ne djecu davati bilo kome da ih trenira,onda će se nešto i promjeniti pa nećemo morati moljakati bilo koga da igra za Hrvatsku.

  • jdn 02.05.2015.

    ma kome trebaju ovi polu crni I ostali. Igrajmo sa nasim pa sto bude

Komentiraj...
Vidi sve komentare