To je to što me zanima!

Ognjen Vukojević: Bergen je ključ ostanka u Europi!

Njima je utakmica u četvrtak posljednji vlak za drugi krug Lige Uefe. Više nemaju pravo na kiks, rekao je trener Dinama Branko Ivanković
Vidi originalni članak

Norveški Brann Bergen na kontu ima bod, kao i Dinamo, no Zagrepčani imaju utakmicu manje.
- Njima je utakmica u četvrtak posljednji vlak za drugi krug Lige Uefe. Više nemaju pravo na kiks - ozbiljnim je glasom trener Ivanković počeo govoriti o Dinamovu protivniku. U 1. kolu Brann je na svom terenu izgubio od HSV-a 1-0, a u 2. kolu su kod Rennesa uzeli bod, odigravši 1-1.
- Gledao sam tu utakmicu u Rennesu i samo slučajno Norvežani nisu pobijedili - nastavio je hvaliti protivnika Ivanković.
- I mene su ugodno iznenadili. Igraju na granici fanatizma, opasni su u prekidima, fizički strašno moćni. Uostalom, Rosenborg im je u prvenstvu gledao u leđa - nadovezao se Vukojević.
U Dinamu se ne bave kalkulacijama, idu na pobjedu, iako...
- Uvjerljivo su osvojili prvenstvo, jaki su... Iako mi idemo pobijediti, i bod bi bio značajan - kaže Ivanković. Vukojević je otišao korak dalje i susretu dao presudnu važnost.
- Utakmica protiv Bergena je ključ ostanka u Europi. Pobijedimo li, možemo se spremati za proljeće - zaključio je Vukojević.

U BERGEN PUTUJE I DINAMOVA GENERACIJA '67
Na sve Dinamove europske utakmice ići će i zlatna generacija 1967., koja je osvojila Kup velesajamskih gradova.
Prvo će u Bergen, potom u Rennes, a nadaju se da to neće biti posljednje gostovanje.
Nove ugovore s Dinamom na pet godina potpisali su Vukojević i Sammir, a vjernost na sljedeće tri i pol godine produljio je Mikić. Njemu je to četvrti ugovor s Dinamom.
- S 'modrima’ sam osvojio šest prvenstava, šest kupova, ne znam koliko superkupova. Još ću pridodati ovogodišnje prvenstvo i Kup, možda Kup Uefe... - rekao je Mikić, a Ivanković kroz smijeh dodao:
- I Europski superkup.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare