To je to što me zanima!

Ognjen Vukojević: Penal na meni je čist “kao suza”!

Hrvatski nogometaš u redovima kijevskog Dinama izuzetno je zadovoljan vlastitom i igrom svoje momčadi u dvoboju prvog kola protiv Arsenala
Vidi originalni članak

Odigrao je Ognjen Vukojević devedeset minuta protiv londonske momčadi, iznudio 11-erac i zaradio žuti karton.
- Odlično smo odigrali utakmicu. Arsenal je po meni najbolji sastav u Europi, igraju tehnički najbolji nogomet. Postavili smo se čvrsto i disciplinirano. Nismo htjeli stajati u zoni jer smo znali da tako ne možemo s njima – kazao je Ogi nastavivši:
- Oni su bili bolji u prvom poluvremenu. No, u drugom smo poluvremenu bolji bili mi. Imali smo vratnicu u 47. minuti pa poveli iz penala. Čitao sam u novinama da je Wenger izjavio da nije bilo 11-erca. Nije točno. Po meni je to bio čisti penal. Zato što sam se postavio bolje, ušao ispred njega. Zagradio sam se i primio ga lijevom rukom, dok je on mene držao desnom. Pao je na mene u trenutku kad sam htio skočiti. Ne vjerujem da to Cantalejo ne bi vidio, pa čovjek sudi 100 godina najjače utakmice. Mislim da je dosudio ispravno. Simuliranje? Ja nikad ne bih išao simulirati, nisam to nikad radio niti neću. To mi je glupo. Nisu se jako bunili, kao što se nisu bunili niti na zaleđe kod njihova gola. Situacija je vrlo sumnjiva, jer Gallas je zabio s pola metra loptu koju prije njegov suigrač nije dobro zahvatio, ali ju je dirao. Teško da je jedan naš igrač tako blizu golu mogao stajati između njih dvojice. Prije toga imali smo odličnu situaciju. Bangoura, Alijev i Jeremenko išli su 3 na 1 i tu smo ih mogli nokautirati. Da je bilo 2-0, sve bi bilo gotovo. Svejedno smo zadovoljni s bodom. Znamo da imamo tešku skupinu i mislim da će bilo koja od druge dvije momčadi, bilo Porto, bilo Fenerbahçe, teško igrati protiv Arsenala.
*Wenger je također prigovarao sucu zbog vaše preoštre igre. Tvrdi da je vaš lijevi bek Nesmačnij htio ozlijediti Walcotta.
- Ma oni su bili iznenađeni našom agresijom i našim otporom. Nisu to očekivali. Kad smo poveli, postali su konfuzni. Imali smo dvije, tri akcije gdje smo ih mogli dokrajčiti i bio bi to kraj priče.
*Žuti je karton zaradio zbog prekršaja na Walcottu. Ušao mu je, priznaje, malo žešće, možda da mu barem malo vrati za maksimirski hat-trick.
- Žuti karton dobio sam zbog prekrašaja na njemu. Malo sam ga “dignuo”, ali nije bilo opasno.
*Jeste li imali zadatak nekoga posebno markirati?
- Trener mi je rekao, kao i Yussufu, da moramo ugušiti Fabregasa, da mu ne damo niti trenutka vremena za razmišljanje. Ipak je on njihov najbolji igrač, mozak njihove momčadi. Prezadovoljan sam i svojom i igrom momčadi. Pružili smo takav otpor Arsenalu da su se morali spašavati u posljednjim minutama. Pokazali smo da nikome s nama neće biti lako. Zadovoljni su također trener Sjemin i predsjednik Surkis.
*Je li vam se javio Eduardo da Silva?
- Zvao me odmah poslije utakmice. Čestitao mi je. Gledao je cijelu utakmicu. Bilo mu je drago radi mene iako je, jasno, htio pobjedu Arsenala. Ja sam mu rekao da ga čekam u uzvratu, 25. studenog. Volio bih makar da uđe s klupe, pa da barem malo odigramo jedan protiv drugoga.
*Pa da ga “dignete” kao i Walcotta?
- A neee! Njega nikako. Jedino bi on imao popust kod mene!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dicmo city 18.09.2008.

    kako te nije sram

Komentiraj...
Vidi sve komentare