To je to što me zanima!

Ogroman interes za Usaina Bolta: Napunio bi i Maksimir!

Cijena dolaska Jamajčanina u Zagreb je poslovna tajna. Ali uvjeravam vas da će se našem gradu i državi itekako isplatiti Boltov dolazak, rekla je Ivana Brkljačić
Vidi originalni članak

Više od 60 godina čekali smo na najbržeg čovjeka planeta u Zagrebu. Bit će to spektakl kakav će se pamtiti, rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i predsjednik organizacijskog odbora Hanžekovićeva memorijala, na konferenciji za medije na atletskom stadionu Mladosti.

Prigodno, mikrofone su postavili na četvrtoj stazi. Upravo onoj u kojoj će trčati Usain Bolt, trostruki olimpijski pobjednik iz Pekinga.

- Na žalost, cijena dolaska Jamajčanina u Zagreb je poslovna tajna. Ali uvjeravam vas da će se našem gradu i državi itekako isplatiti dolazak marketinški najisplativijeg čovjeka na planetu - izjavila je Ivana Brkljačić, direktorica atletskog mitinga uz Savu.

U to nema sumnje, jer za utrku na 100 metara na Olimpijskim igrama već je milijun zahtjeva za karte koje koštaju i tisuća kune.

- I Maksimir bi bio krcat - dobacio je Milan.

Tajnu dolaska slavnog trkača otkrio je Daniel Wessfeld, menadžer mitinga:

- Privukli smo Bolta jer je morao imati jedan nastup prije Bruxellesa. Zürich mu je bio vremenski preblizu nakon nastupa na SP-u u Daeguu, pa smo ga pridobili za Zagreb.

Procjenjuje se da će svaka njegova sekunda u utrci koštati oko 100.000 kuna, špekulira se o garanciji od milijun kuna.

- Zbog dolaska Bolta proračun je dignut na 5,3 milijuna kuna. Grad će donirati tri milijuna, a ostatak Vlada i sponzori. Kapacitet stadiona dižemo na 10.000 mjesta, izjavila je Ivana, koja nije željela otkriti je li i Mamić sudjelovao u dovođenju “munje sa Jamajke”:

- Mislim da marketinški stručnjaci jako dobro znaju koliko vrijedi Bolt u Zagrebu.

Prijenos će ići u 150 zemalja svijeta.

- Bolt nije trošak, već zarada i promocija - zaključila je 28-godišnja direktorica.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • borovcanin 11.08.2011.

    bice pun ako karta bude kunu

  • cosanostra1 10.08.2011.

    koja megalomanija it rošenje novaca pa bilo čiji su novci na bolta,barcelonu,snježnu kraljicu....a onda pomozimo potrebitima nazovite telefon .....060......za 6,30kn+pdv

  • ĐorđePatković 10.08.2011.

    pristo je u pola cene uz popust kod sandre

Komentiraj...
Vidi sve komentare