To je to što me zanima!

Đoković već ovaj tjedan ostaje bez 'jedinice', Čilić kroji vrh?!

U ovom trenutku razlika između Đokovića i Murraya ja 1915 bodova. No ključan bi mogao biti Masters u Parizu. Škot bi mogao dobiti pomoć od Čilića koji nikad nije pobijedio Novaka...
Vidi originalni članak

Novak Đoković drži broj 1 u svjetskom tenisu od 7. srpnja 2014., 223 tjedna u karijeri Srbin je proveo na vrhu, a nakon dugo vremena netko bi ga mogao skinuti s trona. I to prije nego što su mnogi mislili. Andy Murray trenutno je u strašnom naletu. Škot ima 16 pobjeda u nizu, a izgubio je tek dva seta. 

- Svakom pobjedom sve sam bliži broju 1. Iako se čini da je mali korak do prvog mjesta, to je onaj najteži korak - rekao je Andy, koji je u lipnju ove godine imao čak 8000 bodova zaostatka za Novakom.

Ozljede, pad forme i Andyjev nalet

No Đokovića su zadesile ozljede i pad forme.

Andy se dizao i već ovaj tjedan može do prvog mjesta. U ovom trenutku razlika između Đokovića i Murraya ja 1915 bodova.

No ako Andy osvoji Masters u Parizu, a Novak ne dođe do finala, nakon dugo vremena doći će do promjene na vrhu. 

Marinova pomoć za Škota

Murrayju će za skidanje Đokovića biti dovoljan i prolazak u finale Pariza, ali u tom slučaju Novak ne smije doći do polufinala.

Murrayu bi tu mogao pomoći Marin Čilić koji je u istom dijelu ždrijeba s Đokovićem i njih dvojica mogli bi igrati četvrtfinale. Marin nikad u karijeri nije dobio Novaka, a ima 14 poraza u nizu od srpskog tenisača.

Svi su očekivali kako će se borba za svjetski broj 1 voditi u Londonu na završnom turniru. No ako Đoković osvoji Pariz, a Murray ne izbori finale, Srbin će ostati prvi na kraju sezone. To bi mu bila peta od šest posljednjih sezona da je prvi i izjednačio bi se s velikim Rogerom Federerom...

Idi na 24sata

Komentari 77

  • danec 01.11.2016.

    Cilic se ukenjao vec, kao i uvijek protiv djoleta. Djoka i da ne igra dvije godine dobija na zalost cilketa bez problema, sa curom ili bez nje.

  • KRUGER07 01.11.2016.

    Angel ne možeš uspiređivat čilića i F ederrera pa švicarac je tisuču puta bolji,čilić da živi milijardu godina neče to pistići,čiluć je trečerazredni igrač,takvima poput čilića(i čiliću)treba zabranit igranje na mastersu tajvi sramote tenis

  • blokirani_lovac 01.11.2016.

    Ako bude Murray broj 1 bit ce zasluzeno mada ce biti jedna "mrlja" , morao je cekati na Rodjine povrede, Rafinu "formu" i sve ostale gluposti koje su spopale Novaka(fazon dalaj lama, zasicenost posle osvajanja RG, i sitne povrede).

Komentiraj...
Vidi sve komentare