To je to što me zanima!

Okršaj titana: Don Fabio i Lippi pa onda svi ostali...

Bivši 'vatreni' Dario Šimić i Robert Jarni biraju najboljeg nogometnog stratega. Fabio Capello je pred Marcelom Lippijem odnio pobjedu za 'dlaku'
Vidi originalni članak
KUPI SI CAPELLA I KUPIO SI TITULE - Gdje god se pojavio, Fabio Capello pokorio je sve i tom klubu donio naslov. Zato su ga i prozvali Don Fabio.
U finalu Kupa prvaka 1994. godine CapellovuMilanu nisu dali prevelike izglede jer je tadašnja Barcelona, smatrali su mnogi, bila nepobjediva. No Fabio Capello tu je nepobjedivu Barcu učinio nevidljivom i “pomeo” je 4-0. Milan je osim naslova europskog prvaka donio i četiri “scudetta”, talijanski i europski superkup. Nakon toga preuzeo je Romu i odveo je do naslova prvaka i to na toliko uvjerljiv način da mu se cijela Italija klanjala. Juventusu je donio dva naslova talijanskog prvaka, madridskom Realu dve titule španjolskog prvaka, a sebi priskrbio nadimak Don Fabio. Gdje god se pojavio, osvojio je naslov. Englezi se nadaju da će isto napraviti i s njima.

FABIO CAPELLO
Autoritet 10, motivator 9, taktika 10, zamjene 9, iskustvo 10, lukavost 10, pobjednik 10, čitanje igre 9 ukupno 77
PRESUDA
Autoritet, taktička priprema utakmice, iskustvo, lukavost i pobjednički mentalitet odlike su koje je Capello, prema Šimićevu i Jarnijevu mišljenju, doveo do samog savršenstva.

POKORIO JE SVE, I EUROPU I SVIJET - Marcelo Lippi harao je Italijom na klupi Juvea, a prije četiri godine s Italijom pokorio svijet.
Za razliku od Fabija Capella, koji je u karijeri vodio samo najveće, Marcelo Lippi vodio je doslovno sve i svakog. Pontedera, Carrarese, Pistoiese, Lucchese... Sve njih vodio je Marcelo Lippi, a nakon 22 godine trenerske karijere sjeo je na Juventusovu klupu i krenuo među besmrtne. Osvojio je pet puta talijansko prvenstvo, talijanski kup i superkup, Ligu prvaka, europski i interkontinentalni superkup. Samo mu je nedostajao Kup Uefe, a 1995. u tom je natjecanju izgubio finale. Bio je trener i Intera, ali ni on nije uspio promijeniti tadašnji gubitnički mentalitet milanskoga kluba. Prije četiri godine s Italijom je stigao na krov svijeta.

MARCELO LIPPI
Autoritet 9, motivator 9, taktika 10, zamjene 9, iskustvo 10, lukavost 9, pobjednik 10, čitanje igre 10 ukupno 76
PRESUDA
Iako je izgubio ovaj dvoboj, Marcelo Lippi gotovo je savršen trener. U četiri je kategorije savršen, tvrde Jarni i Dario Šimić, a u preostale četiri samo je mali korak do savršenstva.

OCJENJUJE DARIO ŠIMIĆ

Lippi me vodio dok sam igrao u Interu i fantastičan je trener. Uz njega sam jako puno naučio, pogotvo o taktičkom smislu. Što se Capella tiče, s njim nisam imao prilike raditi, ali njegovi rezultati sve govore.

OCJENJUJE ROBERT JARNI
Lippija bih mogao opisati kao stručnjaka koji jako dobro zna što želi, što je njegovoj momčadi potrebno te kako će to uvježbati na treningu i provesti na utakmici. Capello me, nažalost, nikad nije trenirao.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • chelsea_fan 07.06.2010.

    terry ozljeđen ?? di si to našao ??

  • user_45953 07.06.2010.

    Za ove je Kruno Jurčić profesor nogometa!!!!:)

  • Pinturicchio 07.06.2010.

    mislim da je jos jako malo preostalo od Murinhovog preuzimanja neke repke , cudi me da nije vec , sto se tice Capella i Lippia oba su takticki genijalci , ove godine dajem vecu prednost Capellu jer ima puno bolju momcad od Lippia , makar je zakinut sa dosta ozljeda terry ferdinand beckham ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare