To je to što me zanima!

Okupljanje 'vatrenih' nakon 10 mjeseci: Prijateljska utakmica protiv Švicarske, Liga nacija...

U studenom 'vatrene' čeka novi krug Lige nacija protiv Švedske i Portugala, a naknadno će biti dogovorena još jedna prijateljska utakmica u studenom...
Vidi originalni članak

Dugih 10 mjeseci nećemo vidjeti Modrića, Rakitića i društvo na djelu, ali zato nas u rujnu i listopadu čekaju prave poslastice. Zbog korona virusa odgođeno je Europsko prvenstvo, a sva reprezentativna okupljanja su otkazana. Ipak, uskoro nas čekaju spektakli. 

Vatreni će prvo okupljanje imati u rujnu kada ih očekuju utakmice u Ligi nacija protiv Portugala (5. rujna u Portu) i Francuske (8. rujna u Parizu). U listopadu slijedi novo okupljanje, a reprezentativci će ga otvoriti prijateljskom utakmicom protiv Švicarske u St. Gallenu. 

To će biti samo uvertira za susret protiv Švedske (11. listopada) te za spektakularnu utakmicu protiv Francuske (14. listopada) koja će se najvjerojatnije igrati na Poljudu. 

U studenom 'vatrene' čeka novi krug Lige nacija protiv Švedske i Portugala. Naknadno će biti dogovorena još jedna prijateljska utakmica u studenom, s obzirom na obvezu svih reprezentacija da u okviru Uefinog centraliziranog natjecateljskog ciklusa odigraju identičan broj utakmica.

Od hrvatske samostalnosti, Vatreni su sa Švicarskom igrali tri puta te još čekaju prvu pobjedu - na Euru 2004. bilo je neriješeno (0:0), a Švicarska je pobjedu upisala u prijateljskoj utakmici 2012. u Splitu (2:4). U posljednjem međusobnom susretu, prijateljskoj utakmici 2014. godine - također odigranoj u St. Gallenu - bilo je 2:2. Švicarska je trenutno 12. reprezentacija po Fifinoj ljestvici, a na posljednja tri velika natjecanja (SP 2014., Euro 2016. i SP 2018.) izborila je osminu finala, dok je u posljednjem izdanju Lige nacija izborila završni turnir kao prvoplasirana ekipa u skupini s Belgijom i Islandom.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NIKE 08.07.2020.

    Prijateljske plus liga nacije, a na proljeće kvalifikacije za SP, puno utakmica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare