To je to što me zanima!

Olić i Eduardo za pobjedu: Bjelorusija - Hrvatska 1-3

Hrvatska je pobijedila u Minsku Bjelorusiju 3-1 u kvalifikacijama za SP. Za Hrvatsku su zabijali Olić dvaput i jednom Dudu, a za Bjeloruse Verhovcov
Vidi originalni članak

BJELORUSIJA: Ževnov - Omeljančuk, Verhovcov, Sosnovski, Jurjevič - Kulči - Kalačov, Hleb, Kutuzov, Kaševski (od 54. Kovel) - Kornilenko (od 71. Rodionov)
HRVATSKA: Runje - Ćorluka, Križanac (od 46. Rakitić), Šimunić, Pranjić - Srna, Vukojević, Modrić, Kranjčar (od 65. Mandžukić) - Eduardo (od 89. Jurić), Olić.

Dosadna i uporna kiša okupala je Minsk, teren je natopljen i neće biti lako igrati tehnički nogomet. A ni temperatura nije nimalo ljetna, tek oko 13 stupnjeva. Hrvatska je krenula u najavljenoj postavi, s Eduardom od prve minute i Vukojevićem kao zadnjim veznim.
U prvih nekoliko minuta Hrvatska je držala loptu, no u 4. minuti je Runje zamalo 'zakuhao'. Križanac mu je vratio, on predugo čekao s ispucavanjem i bjeloruski napadač ga je blokirao. Srećom, završilo je u gol-autu. U idućih nekoliko minuta inicijativu su preuzeli domaćini, a nakon kornera u 9. minuti moglo je biti nezgodno da je Šitov bolje loptu zahvatio glavom.
A moglo je opasno biti i na drugoj strani u 11. minuti, da je samo Luka Modrić pucao sa 17-18 metara umjesto da pošalje lošu loptu Oliću. Malo potom Dudu je minijaturom u šesnaestercu napravio paniku, no nitko od naših nije ga pratio.
Uhhh... Kutuzov je u 18. minuti mogao zabiti, da je bio samo malo precizniji s vrha šesnaesterca. Pogriješio je Šimunić, Kutuzov mu je uzeo loptu i imao sjajnu šansu... Bjelorusija više ima loptu.
Sjajnu loptu poslao je Eduardo za Olića u 21. minuti, golman je morao istrčavati i spašavati, bilo je jako opasno.
GOOOL!!! Ivica Olić je zabio! Modrić je odlično pucao iz daljine, no golman je odbio u korner. Izveo ga je Niko Kranjčar, a u sredini se najbolje snašao Olić i u 22. minuti glavom poslao loptu u mrežu.
Stativa! Pranjić je nabacio, Olić iz prve pucao nogom, ali lopta je pogodila stativu nemoćnog golmana.
A što je sada promašio Olić... Eduardo mu je opet dao čudesnu loptu u 33. minuti, izašao je Ola sam na golmana, gađao i - promašio! A to nije bilo lako promašiti, stvarno nije...
Mogao je zabiti i Eduardo u 43. minuti, pucao je iz okreta, ali je pogodio samo u blok.

U nastavak je Hrvatska ušla s Rakitićem umjesto ozljeđenoga Križanca. Ćorluka je sada stoper, a Srna desni bek.
Sijevnula je brza hrvatska kontra u 51. minuti, Eduardo je završio akciju, ali otišla je lopta pokraj gola. A minutu kasnije Srna je dodao Eduardu s desne strane, on pucao iz okreta, no blokirali su ga i lopta je završila u rukama golmana. Pucao je i Rakitić malo potom, opet je bilo opasno, ali otišlo je visoko.
Bilić ide po pobjedu s tri napadača! Umjesto Nike Kranjčara u 65. minuti ušao je Mario Mandžukić.
GOOOL!!! Eduardo, Eduardo, Eduardo! Mandžukić je napravio najveći dio posla, Srna dao za Eduarda, a on iz blizine loptu poslao u mrežu za 2-0 u 69. minuti. Hrvaska u Minsku ima 2-0!
Eduardo je odlično prošao uz desnu aut-liniju, dodao do Rakitića koji je lijepo nabacio za Olića na pet metara od gola domaćina. Ola prima na prsa i nespretno dodaje do golmana.
GOOOL! U naš šesnaesterac ubacuje veznjak Bjelorusije, Srna je promašio loptu na koju natrčava Verhovcov i zabija za 1-2.
GOOOL!!! Opet Olić! Raketa je prošao po desnoj strani, odlično prizemno ubacio za Olića koji sam pored golom zabija svoj drugi gol na utakmici u 83. minuti utakmice. Nije dugo trajala nada Bjelorusa, navijači napuštaju stadion.
Gotovo je! Hrvatska je pobijedila 3-1.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • the.king 13.08.2009.

    Bravo dečki!!! Bitno da je Mandžukić dobio žuti. xD

  • slavonac2 12.08.2009.

    NEXO TI SEREŠ!!!!!!!!!!!!!

  • nick name 12.08.2009.

    bravo Hrvatska! ali koliko mi je drago zbog Eduarda to se ne može opisat,kava proigravanja,osjećaj za loptu,instinkt za gol..ma strašno! Dudu voli te cijela Hrvatska,ajmo sad ih razbit u maximiru pa onda i šugave engleze!! MI HRVATI!

Komentiraj...
Vidi sve komentare