To je to što me zanima!

Olimpijski pobjednici bez teškoća svladali Hrvatsku

U trećoj utakmici olimpijskog košarkaškog turnira Hrvatska je ubilježila prvi poraz. Nadahnuta Argentina slavila je uvjerljivu pobjedu 77-53
Vidi originalni članak

Nakon brilijantnih pobjeda nad Australijom i Rusijom, Hrvatska košarkaška reprezentacija u trećem kolu olimpijskog turnira naišla je na izuzetno raspoloženu Argentinu. "Gauchosi" su od prve minute nametnuli svoj ritam igre, te su već nakon prve četvrtine poveli 21-13. Naše košarkaše nije krasio šut iz prve dvije utakmice, za tricu je na poluvremenu iznosio 0/10, a ukupni je bio samo 31 posto. S druge strane, Argentina je realizirala većinu svojih napada, a izrazito nadahnuti bili su Luis Scola i Andres Nocioni s po deset koševa u prvom dijelu. U obrani Hrvatske puno toga nije štimalo, a nije ispunjen ni osnovni Repešin zahtjev. Radi se o zaustavljanju Ginobilija i Prigionija, koji su odlično razigravali momčad. Zahvaljujući tom odnosu snaga olimpijski pobjednici već nakon dvadeset minuta poveli su 40-21 i stekli vrijedan kapital za pobjedu.
U drugom dijelu nije se mnogo toga promijenilo, Argentinci su nemilosrdno završavali lijepe napade, dok su naši više promašivali nego pogađali. Zahvaljujući tome, tricom Prigionija u 25. minuti olimpijski pobjednici "zaokružili" su vodstvo na 50-30. Hrvatska je tada serijom 8-1 uspjela ublažiti razliku na 51-38, no do kraja četvrtine "Gauchosi" su vratili pravi ritam i serijom 9-0 stigli do 21 koša prednosti, 59-38. Četvrta četvrtina poprimila je zbog velike razlike revijalan ton, no Argentinci nisu ni pomislili na opuštanje. Ginobili je s brojnim asistencijama nastavio odlično voditi momčad, u tome mu je pomogao Prigioni, a Nocioni, Delfino i društvo nastavili puniti koš Hrvatske. Pet minuta prije kraja četvrtom tricom Delfina Argentinci su poveli s visokih 30 razilke, 74-44. Hrvatskim košarkašima je do kraja susreta preostalo tek smanjiti razliku, a to im je pošlo za rukom ponajviše zbog toga što je nadahnuta Argentina u finišu susreta ipak smanjila tempo. Konačni rezultat 77-53 govori o premoći olimpijskih prvaka nad našom reprezentacijom, koju sada očekuje susret s Litvom. Najviše koševa kod Hrvatske postigli su Banić i Tomas, po devet, dok je najučinkovitiji kod Argentine bio Nocioni sa 18 koševa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • TeutonicKnight 14.08.2008.

    Ma pravo je čudo što su ti dečki uopće dospjeli u Peking .Kakvo je stanje hrvatske košarke ovo dosad je i više nego odličan rezultat...malo sreće i spretnosti i može se još.Samo naprijed.

  • gremljin 14.08.2008.

    ne znam, tak se jadno osjećam, toliko se ružnih stvari dešava na ovom svjetu da mi ove pobjede repke dolaze kao mrvica neke male srečice i ponosa. ne smeta mene poraz, to je nešto u sportu očekivano i normalno, ali me boli i smeta kad vidim da neki imaju toliko \"glupih\" poteza, toliko grešaka identičnih jedna za drugom, i onda me boli kad nas napraše kao danas, a nisu ništa bolji od nas. jednostavno, želim vjerovati da je danas bio dan kad nas nije išlo, da je psihološki momenat igranja protiv \"jakih argentinaca i olimpijskih pobjednika\" odlučio utakmicu i prije nego je ona uopće započela. vjerujem da protiv litve dečki mogu opet prikazati igru koja je racionalna, borbena i kompaktna i da će to izgledati kao protiv rusije. sada znaju kako je izgubiti od jakih argentinaca, a neka sada pokažu kako se pobjeđuje litva. ništa bolja niti lošija, ali vjerujem zrela za poraz. naprijed HRVATSKA!

  • sanjaR 14.08.2008.

    Nit smo mi toliko jaki, nit su argentinci toliko losi. hebiga. Glave gori i nedat da nas ovo oslabi. Mozda je ovo i bilo za ocekivat, ali u svakom slucaju nema mjesta za pad motivaciji! SAMO JE JEDNO...

Komentiraj...
Vidi sve komentare