To je to što me zanima!

Olmova golčina u Sesvetama, crveni Gojaka i nesretni Andrić

Sjajan gol, naguravanje i dvostruko isključenje, promašeni penal uz pljusak na krcatom stadionu pred više od 2000 ljudi - prijateljska utakmica drugoligaša Sesveta i Dinama (0-2) nije nipošto bila dosadna
Vidi originalni članak

U pauzi između dviju prvenstvenih utakmica, momčad Dinama gostovala je u Sesvetama, na tradicionalnoj proslavi blagdana svetog Josipa Radnika na istoimenom stadionu drugoligaša NK Sesvete na istoku Zagreba. “Modri” su pobijedili 2-0 golovima Danija Olma iz osme i Amira Rrahmanija iz 75. minute.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trener Nenad Bjelica od prve je minute, pred tribinama krcatog stadiona s više od 2000 ljudi, poslao vrlo jaku momčad: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Musa - Gojak - Hajrović, Šantek, Olmo, Šitum - Petković. Šansu je u prvih 11 dobio i mladi veznjak Matej Šantek (19).

Dinamo je, prema očekivanjima, dominirao većim dijelom utakmice i poveo već u osmoj minuti sjajnim golom Danija Olma, koji je pogodio s više od 20 metara u donji desni kut.

Zaiskrilo je u 23. minuti nakon duela Amera Gojaka i Marka Tolića, ponajboljeg igrača momčadi Dine Babića koji je ove sezone u Drugoj HNL zabio 13 golova u 20 nastupa. Sudac Ante Čuljak primio se za džep i - isključio obojicu.

GALERIJA SLIKA

Manjak igrača na terenu nije osobito doprinio živosti utakmice. Dinamo je i dalje dominirao, ponajviše preko Brune Petkovića, koji je imao dvije dobre prilike, i Izeta Hajrovića, ali do poluvremena se rezultat nije mijenjao.

Bjelica je na poluvremenu promijenio čitavu momčad pa su tako, između ostalih, šansu dobili i mladi golman Renato Josipović (17), Argentinac Matias Carracedo (21) i Matija Fintić (21). Emir Dilaver ponio je kapetansku traku, a momčad je izgledala ovako: Josipović - Leovac, Dilaver, Rrahmani, Moharrami - Carracedo - Oršić, Atiemwen, Fintić, Kadzior - Andrić.

Baš se Carracedo u 49. minuti mogao proslaviti i zabiti gol iz blizine, ali sjajno mu je udarac obranio rezervni golman domaćih Ivan Šušak.

Komnen Andrić u 61. minuti mogao je povisiti vodstvo Dinama nakon što je Dušan Joković skrivio penal nad Damianom Kadziorom, ali iz penala je promašio cijeli gol. Otišla je lopta metar-dva pokraj desne stative na natopljenom terenu, na koji se nekoliko minuta prije toga oborio jaki pljusak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nedugo potom Kadzior je sam imao šansu zabiti za 2-0, ali glavom također nije uspio pogoditi okvir. Vatreno je bilo u 70. minuti na drugoj strani, nakon jednoga neopreznog istrčavanja Josipovića Mihovil Geljić bio je u velikoj prilici, ali Josipović je stigao obraniti njegov udarac.

Kad već nisu mogli ofenzivci, gol je zabio stoper Rrahmani. Atiemwen je probio lijevi bok i izborio faul na 20-ak metara iskosa, ubacio je Mislav Oršić, a kosovski reprezentativac glavom pogodio za konačnih 2-0.

Dok je druga momčad Dinama, uz pojačanje prvotimca Nikole More, otputovala u London, na finale Premier League International Cupa protiv Bayerna (četvrtak, 20 sati), prvu u nedjelju (19 sati) očekuje domaća utakmica protiv Lokomotive, prva prvenstvena na Maksimiru nakon više odmjesec dana. Sesvete će dan ranije u goste kod Dugopolja, koje još ima šanse za ulazak u Prvu HNL.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • dex28 01.05.2019.

    Suci i u prijateljskoj pomazu strasno

  • ligsajama 01.05.2019.

    Mali Tolic odlican igrac, neznam sta jos uvijek radi u 2.ligi

  • MateCro 01.05.2019.

    Samo radno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare