To je to što me zanima!

Olympiacos i PAO na Final Fouru, Barca izjednačila

Pobjedama u Madridu i Sieni grčki predstavnici izborili su završni turnir u Berlinu, a Barcelona će plasman na Final Four tražiti na svom parketu
Vidi originalni članak

Nikola Vujčić je sjeo u prvi red tribina i pogledao ogled svoje momčadi protiv Tomasova Real Madrida. Ozljeda ga je izbacila na početku treće utakmice, nije bio spreman ni za četvrtu. Ali i bez njega je Olympiacos dobio Madriđane na gostujućem parketu i čekirao kartu za Berlin. Dobili su prve dvije u Pireju, izgubili treću u Madridu, pa sve riješili u četvrtoj utakmici. Ioannis Bourousis je veliki pirejski junak, odigrao je sjajnu utakmicu, zabio 25 koševa uz samo dva promašaja iz igre te dodao šest skokova.
Real je na poluvremenu imao lijepu situaciju, vodio osam razlike i činilo se da kroči prema pobjedi. No Olympiacos je ovu utakmicu odigrao konstantno, bez prevelikih padova, a to Madriđani nisu izdržali. Polako su Grci dostizali domaćina, a u zadnjoj četvrtini slijedio je konačni zalet. U samu završnicu Olympiacos je ušao sa 77-72, a nadu je vratio Marko Tomas polaganjem i dodatnim bacanjem. S druge strane, Greer je zabio jedno od dva bacanja i trica je Madriđane vodila u produžetak. No Louis Bullock je nespretno reagirao, izgubio loptu i Realova europska sezona je završila... I to pogreškom igrača koji je ubacio 19 koševa u ovoj utakmici i bio prvi strijelac Reala.
Siena nije izgubila domaću utakmicu u Euroligi od 19. prosinca 2007., a onda je u grad stigao Panathinaikos. Montepaschi je imao pobjedu iz Atene, obećavajućih 1-1 prije dva domaća ogleda, ali Panathinaikos je slavio dvaput u tri dana i plasirao se u Berlin. U utorak su ih lagano 'poderali', ovoga puta ishod je bio isti, ali razvoj događaja kudikamo drugačiji. Grci su vodili i 13 razlike u drugoj četvrtini, no Talijani se nisu dali. Vratili su se već do poluvremena, a u posljednjoj četvrtini serijom 8-0 i poveli. Trica Fotsisa kao odgovor na tu seriju značila je i početak Montepaschijeva kraja.
Fantastični Terrell McIntyre vukao je koliko je mogao, utrpao  Panathinaikosu 35 koševa uz šest trica, ali sam nije mogao. Kaukenas je dodao 15, svi ostali debelo ispod razine potrebne za ovakvu utakmicu. Grci su imali čak šestoricu koji su ubacili 10 ili više, Drew Nicholas je sa 19 koševa bio prvi strijelac. Panathinaikos ide na Final Four, Montepaschi će završnicu Eurolige ove sezone propustiti.
Najdalje je otišla serija Barcelone i Tau Ceramice. Momčad iz Vittorije je dobila jednu u Barceloni, pa još jednu doma, ali Barca je uzvratila kad je najviše trebalo. Juan Carlos Navarro je poraz u trećoj utakmici gledao s tribine, no vratio se nakon ozljede i sa 11 koševa i četiri asista pomogao da Barcelona izbori majstoricu pred svojim navijačima.
Domaćin, za kojeg Stanko Barać opet nije odigrao ni sekunde, držao se samo u prve dvije četvrtine. A u trećoj je slijedio Barcelonin uragan. Otišli su na 14 razlike, Tau Ceramica se pokušala vratiti, ali nova serija 13-0 riješila je pitanje pobjednika. Završilo je 21 razlike, kao konačni dokaz da je Barcelona riješila kompleks zvan Tau, jer ih dugo, dugo nikako nisu uspijevali dobiti.
Jaka Laković je sa 15 koševa i pet asista bio prvi igrač Barcelone, 13 je dodao Basile, a po 11 Navarro, Andersen i Ilyasova. Rakočević je ubacio 21 za Tau Ceramicu, Mickeal je pomogao sa 14, a Splitter 12. Za proboj na Final Four trebat će im više od toga, trebat će im pobjeda u gostima protiv sve bolje Barce...

EUROLIGA, ČETVRTFINALE

Tau Ceramica - Barcelona 63-84 (2-2)
Real Madrid - Olympiacos 75-78 (1-3)
Montepaschi - Panathinaikos 84-91 (1-3)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare