To je to što me zanima!

On je Xavijevo prvo pojačanje: Najtrofejniji nogometaš svih vremena vraća se u Barcu?

Ako Barca smatra da sam im potreban, sve što moraju napraviti je poziv. Smatram da još uvijek mogu dati svoj doprinos, kazao je nedavno Dani Alves (38), a uskoro bi trebali krenuti pregovori s Barcelonom
Vidi originalni članak

Kada bi vas netko priupitao tko je najtrofejniji nogometaš u povijesti, vjerojatno biste iz prve ispalili ime Lea Messija, Cristiana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića. No, prevarili biste se. Žestoko. Riječ je o jednom desnom beku, a njegovo ime je Dani Alves (38). 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Fenomenalni Brazilac nabrao je 43 trofeja tijekom karijere, a pamtimo ga kao jednog od najboljih desnih bekova u povijesti nogometa. Bio je član nevjerojatne generacije Barcelone, jedne od najboljih momčadi u povijesti, koja je predvođena Pepom Guardiolom, Leom Messijem, Iniestom, Xavijem širila strah i trepet diljem Europe i skupljala trofeje kao na traci, a sada bi se u 39. godini života mogao vratiti u Barcu!

Neuništivi Dani Alves je posljednje dvije godine igrao za Sao Paulo, no nedavno je raskinuo ugovor zbog neisplate plaća. I njemu je postao mučno gledati u kakvoj situaciji se nalazi španjolski velikan pa je ponudio svoje usluge. Brazilski mediji pišu kako će se Barcelona i Brazilac sastati već ovog tjedna i postoji velika mogućnost da Alves već u siječnju dođe na Camp Nou. Pogotovo nakon što je novim trenerom imenovan bivši Alvesov suigrač Xavi koji itekako zna što može ovaj desni bek.

Brazilac je jedan od najboljih u povijesti na svojoj poziciji i iako mu je 38 godina, on smatra da i dalje može pomoći Barci koja ne briljira ove sezone. 

- Ako Barca smatra da sam im potreban, sve što moraju napraviti je poziv. Smatram da još uvijek mogu dati svoj doprinos - kazao je nedavno Alves, pišu španjolski mediji. 

Barcelona mu je dala sve, a želi joj se odužiti u trenucima kada je klub pred kolapsom. Novci mu nisu bitni. Samo čeka poziv. 

- Ponudio je usluge klubu i već je kontaktirao klub. Novac u ovom slučaju ne bi predstavljao problem. Klub još uvijek nije donio odluku.

Obzirom na kadar kakav Xavi ima na raspolaganju, Dani Alves bi i s 38 godina bio pojačanje u ovoj Barceloni. Fenomenalni Brazilac je za Barcelonu odigrao 391 utakmicu te zabio 21 gol i asistirao 101 put. Osvojio je šest La Liga, četiri Kupa, tri Lige prvaka, četiri španjolska Superkupa, tri svjetska klupska prvenstva i tri europska Superkupa.

S Brazilom je osvoji dvije Copa Americe i olimpijsko zlato. Igrao je još za Sevillu, PSG, Juventus.  I s pravom možemo reći kako je Alves jedan od najboljih desnih bekova u povijesti.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • egzekutor još jaci 10.11.2021.

    Vratit Puyola i Stočkova

  • 10.11.2021.

    Djed se vraca😂😂😂

  • Zukizuki 10.11.2021.

    A hoće Srna ovaj prijelazni rok u Barcu ili Chelsea?

Komentiraj...
Vidi sve komentare