To je to što me zanima!

Oni mogu sve: Uspješni u sportu, prvaci i u politici

Ćiro Blažević će u srijedu, kao najstariji vijećnik, predsjedati konstituirajućom sjednicom Gradskog vijeća u Zagrebu. No nije jedini sportaš u politici
Vidi originalni članak

Savršeno poznajem političare. I uopće nisu bolji od mene! Imam Božji dar da vidim što je dobro, a što je korupcija, izjavio je Ćiro Blažević, koji će danas od 10 sati predsjedati konstituirajućom sjednicom zagrebačke Gradske skupštine.
Brojni su sportaši sjedili u zastupničkim klupama. Većina ih je “statirala”, malo je onih koji su ozbiljno - “služili narodu”. Odličan je primjer “ekshibicija” Davora Šukera, kojeg pamtimo po najvećem broju golova na SP-u 1998., ali i po rekordno malom broju pojavljivanja u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Od 45 sjednica pojavio se na njih - 14! Čak četiri puta se bivši nogometaš javio za riječ tijekom cijelog svog mandata.
I nije jedini. Perica Bukić, Biserka Perman i Mirko Filipović nisu ostavili neki dojam u Hrvatskom saboru. Franjo Arapović, strijelac slavnog koša kojim je Hrvatska preokrenula vodstvo SAD-a na OI 1992, bio je član tri odbora u Saboru. Ali, osnovna funkcija mu je bila, kao i većini zastupnika, mehaničko dizanje ruku.
- Dobio sam priliku 2005. da se uključim u politiku. I to nisam smio propustiti - rekao je Ivan Kuret, bivši olimpijac u jedrenju. Dvije godine je bio daleko aktivniji u politici, kao gradonačelnik Splita.
Od 1992. Krešimir Ćosić radio je u diplomatskoj službi kao ministar savjetnik u SAD-u,  Danira Nakić Bilić aktivna je kao ravnateljica Hrvatske matice iseljenika, a Željko Mavrović izabran je za predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza. I bit će ih je još, jer Hrvati vole pobjednike. Pa i u omraženoj politici...

COE JE BIO ZASTUPNIK U BRITANSKOM PARLAMENTU
Arnold Schwarzeneger se bavio bodybuildingom, pa glumio, da bi od 2003. došao na mjesto guvernera Kalifornije. Sebastian Coe je vlasnik četiri olimpijske medalje, a pet godina bio je član britanskog Parlamenta. Kevin Johnson, bivši NBA igrač, danas je gradonačelnik Sacramenta, George Weah kandidirao se za predsjednika, hrvač Jesse Ventura guverner je Minnesote...

ONI IZA SEBE IMAJU POLITIČKE REZULTATE
KREŠO ĆOSIĆ - Osnovao je mormonsku zajednicu u Hrvatskoj, a po stjecanju neovisnosti Hrvatske radio je u diplomatskoj službi kao ministar savjetnik u SAD-u.
IVAN KURET - Nakon što je Zvonimir Puljić odstupio s mjesta gradonačelnika, prvi čovjek Splita u 2007. godini postaje Ivan Kuret, bivši hrvatski olimpijac u jedrenju.
ŽELJKO MAVROVIĆ - Boksač i poljoprivrednik Željko Mavrović izabran je za prvog čovjeka Hrvatskog seljačkog saveza. Protukandidata je pobijedio s dvostruko više glasova.
DANIRA NAKIĆ-BILIĆ - Triput najbolja košarkašica Europe i srebrna s OI-ja ravnateljica je Hrvatske matice iseljenika.
LINO ČERVAR - Još od 1990. u HDZ-u. Nakon što je postao svjetski prvak 2003., postao je predsjednika istarskog HDZ-a.

SPORTAŠI KOJI SE BAŠ I NISU ISKAZALI
BISERKA PERMAN - Kuglačica je više puta bila birana za najbolju sportašicu bivše i sadašnje države. Bila je zastupnica u Hrvatskom saboru (SDP) do siječnja 2008. godine.
FRANJO ARAPOVIĆ - Bivši hrvatski košarkaš izabran je u Sabor u prosincu 2003. godine (HDZ). Bio je član Odbora za obitelj, sport i mladež te za Međuparlamentarnu suradnju.
PERICA BUKIĆ - Vlasnik dva zlata i jednog srebra s OI-ja imao je jedan mandat u Saboru (HDZ). Sjedio je u četiri Odbora.
DAVOR ŠUKER - Najbolji strijelac SP-a 1998. bio je izabran u zagrebačku skupštinu. Od 45 sjednica pojavio se na njih 14.
MIRKO FILIPOVIĆ - Naš najpoznatiji borac bio je zastupnik u hrvatskom Saboru do siječnja 2008. godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_37410 17.06.2009.

    pogledajte http://el-bahatee.mybrute.com fantastično!!!! o svašta nema di ga nema..

Komentiraj...
Vidi sve komentare