To je to što me zanima!

Oni se nisu proslavili: Bio je bačen svaki uloženi euro

Naporno su trenirali četiri godine, neki samo da bi nastupili. No, nije im trebao vrhunski rezultat da ih se dugo pamti. Njihov su adut bili debakl i glupost
Vidi originalni članak

Neki od njih nadali su se zlatu, neki “samo” medalji, a neki su željeli izbjeći sram što su ih uopće poslali na Olimpijske igre. Ovo je priča o sportašima koji će Olimpijske igre u Vancouveru pokušati što prije zaboraviti. Na njihovu žalost, svijet će njihove izvedbe još dugo pamtiti i o njima pričati. Četiri godine i stotine sati treniranja bacili su u vjetar, svaki uloženi euro u njih vratili su razočaranjem. Nekima je bolje da su Vancouver “prespavali”. Jer kako će, primjerice, svoj dolazak i goleme troškove priprema opravdati Marion Rolland. Francuska skijašica krenula je u spustašku utrku i pala na ravnom dijelu tri sekunde nakon starta. I dalje nitko nema pojma zašto. A ona je tek jedna u nizu. Mi vam donosimo pet “najboljih”.

1. TRENER MU NAREDIO DA PROMJENI STAZU I ODNIO MU ZATNU MEDALJU
Brzi klizač, Nizozemac Sven Kramer, imao je golemu prednost u utrci na 10 km. Prema pravilima, nakon dvije trećine kruga mora promijeniti stazu, što je Kramer i napravio. No njegov je trener to previdio i naredio mu da ode u drugu stazu. Naravno, suci su ga diskvalificirali. U povijesti brzog klizanja nije viđena veća glupost. Čovjek je četiri godine mukotrpno trenirao, ali umjesto zlatne medalje, dobio je “živčani slom”.

2. AUSTRIJA BEZ MEDALJE? E TO JE DEBAKL...
Otkad je olimpijskih igara, samo je bilo pitanje koliko će skijaški svijet zaostati za Austrijancima. Zlata su u pravilu bila rezervirana samo za njih, ali ovaj put njihovi skijaši nisu uspjeli uzeti nijednu medalju. U savezu je “potres”, traže se krivci, nema oprosta i alibija. Nekima su dani u skijanju sigurno odbrojeni.

3. NIJE DOŠLA NI DO PRVIH VRATA...
Francuska od nje nije očekivala čudo, ali Marion Rolland im ga je priuštila. Još se prepričava njezin spustaški nastup u kojem je pala nakon manje od tri sekunde. Nije došla ni do prvih vrata, pri brzini od jedva 10-ak km/h samo se srušila i otklizala do zaštitne ograde.

4.. NAJGORI SCENARIJ ZA PLUŠENKA
Vratio sam se jer ne mogu gledati da Amerikanci osvajaju zlatne medalje u našem sportu, rekla je ruska klizačka legenda Evgeni Plušenko i to ponovio uoči dolaska u Vancouver.
Ne samo da je ostao bez zlatne medalje nego ga je pobijedio baš Amerikanac - Evan Lysacek.

5. UMJESTO NA UTRKU, IŠAO U ŠOPING
Brzi klizač Patrick Beckert bio je rezerva za finalni dvoboj na 10 km. No tko bi propustio olimpijski finale, pomislio je, otišao u šoping i isključio mobitel. Sat vremena prije početka finala Talijan Enrico Fabris otkazao je nastup zbog bolesti, ali do Beckerta nisu mogli doći.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bellaUna 02.03.2010.

    Ispravak: Austrija ima zlatnu medalju u alpskom skijanju, osvojila ju je Andrea Fishbaker u superG-u!

  • god of war 02.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • bellaUna 02.03.2010.

    A sad i da sebe ispravim, pravilno se piše Fischbacher

Komentiraj...
Vidi sve komentare