To je to što me zanima!

Oni su gazde u Manchesteru: City blizu naslova nakon 44 g.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
City je pobijedio United 1-0 golom Kompanya i tako zasjeo na prvo mjesto ljestvice samo dva kola prije kraja Premiershipa. Blizu su naslovu, prvom nakon 1968.
Vidi originalni članak

Davne 1968. godine Manchester City osvojio je naslov prvaka. Nakon 1-0 pobjede nad gradskim rivalom Unitedom na Etihadu, samo dva kola prije kraja Premiershipa, vrlo su blizu 'oživljavanja slavne prošlosti'. 

A prije samo par tjedana zaostajali su osam bodova.

- Gotovo je, United je previše odmakao - rekao je tad trener Citya Roberto Mancini.

Ako nije bila pila naopako, teško je pogriješio.

Igrala se druga minuta sudačke nadoknade. Nakon kornera je najviše skočio Kompany i neometan je s pet metara loptu zabio u mrežu. Bio je to trenutak odluke, možda i gol vrijedan titule. A City ga je zaslužio jer su u 1. poluvremenu bili bolji. Imali su nekoliko poluprilika dok su 'crveni vragovi' bili potpuno neopasni.

Ni u nastavku Fergusonovi igrači nisu napravili ništa konkretno i poraz je apsolutno zaslužen. Sir Alex je uoči utakmice zgusnuo vezni red, kao da je igrao na remi, a i prekasno je napravio neke izmjene, Chicarito je čak ostao na klupi...

City i United imaju po 83 boda, a obzirom da se gleda gol-razlika ako su dvije momčadi bodovno izjednačene, City je u velikoj prednosti. Imaju +61, a United +53. 

Do kraja prvenstva City gostuje kod Newcastlea i dočekuje QPR, a drugi Manchester ugošćuje Swansea i gostuje u Sunderlandu.

Sukob Mancinija i Fergusona

Igrala se 77. minuta, a nakon prekršaja De Jonga skočili su treneri. Gestikulirala su obojica, jedan drugome su poručili da pričaju 'gluposti', a fizički sukob i unošenje u lice spriječio je četvrti sudac...

Idi na 24sata

Komentari 180

  • ShtefD 02.05.2012.

    Iako navijam za Manchester united moram priznati da im je igra na pocetku nesto i obecavala... aali nakon nekog vremena taj agresivniji pristup je jednostavno nestao.... i otad je City napadao i nakraju im se isplatilo... ali jos je ostalo do kraja sve je moguce

  • Frane IntrljaneLjofa Intrbuf 02.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Mašinjista 02.05.2012.

    predviđam da će oni biti prvaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare