To je to što me zanima!

Oproštaj neuništive Japanke! Kimiko se povlači u 46. godini

Njen najbolji plasman na WTA listi datira iz 1995. kada je bila četvrta tenisačica svijeta. Igrala je od 1994. do 1996. u životnoj formi što kazuju plasmani u polufinala Australian Opena, Roland Garrosa i Wimbledona
Vidi originalni članak

Nema tog kladioničara koji nije čuo za Kimiko Date-Krumm. Otkako je modernog klađenja, njeno ime prisutno je na svim teniskim listama budući da je profesionalna tenisačica od 1989. godine.

Njoj je danas 46 godina i upravo se oprostila od aktivnog igranja tenisa. 

VIDEO

Dogodilo se to u njenom rodnom gradu Tokiju na turniru protiv Srpkinje Aleksandre Krunić. Protivnica nije imala 'sluha' za veteranku te ju je poslala u mirovinu uz 6-0 i 6-0. Kimiko je 1911. tenisačica svijeta i daleko od forme iz mladosti.

Naime, njen najbolji plasman na WTA listi datira iz 1995. kada je bila četvrta tenisačica svijeta. Igrala je od 1994. do 1996. u životnoj formi što kazuju plasmani u polufinala Australian Opena, Roland Garrosa i Wimbledona.

VIDEO

Kimiko je 24. rujna 1996. šokirala tenisku javnost odlaskom u mirovinu, ali tenisu se vratila 12 godina kasnije. Osvajala je nekoliko ITF turnira, a onda i stigla do WTA titule u Seoulu čime je postala druga najstarija igračica u Open Eri poslije velike Billie Jean King s takvim podvigom.

Nažalost, česte ozljede ramena često su je sputavale.

U  karijeri je osvojila osam turnira te zaradila oko 4 milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 12.09.2017.

    Vise izgleda kao Japanac hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare