To je to što me zanima!

'Osigurali smo osminu finala! Kakav je to EP bez Hrvatske?'

Kad ja kažem da smo osigurali osminu finala, onda smo osigurali! Kakvo je to prvenstvo bez Hrvatske, rekao je samouvjereno Ante Čačić i prije no što je Hrvatska matematički izborila plasman dalje
Vidi originalni članak

Odmah na startu konferencije za medije u Bordeauxu Antu Čačića dočekalo je najvažnije pitanje. Kakvo je stanje s Lukom Modrićem?

- Nema rupture, odluku hoće li igrati donijet ću u posljednji trenutak - otkriva Čačić.

Ivan Rakitić također je velika snaga Hrvatske u Francuskoj.

- Ovo je njegovo najbolje izdanje u reprezentaciji, ne sjećam se da je imao takve dvije utakmice na visokom niovu, drugo poluvrijeme protiv Turske i cijeli susret protiv Češke - rekao je izbornik te se dotaknuo i Uefine kazne.

- Laknulo nam je kad smo čuli kaznu, ali mi smo tu utakmicu ionako već arhivirali. Pa i naš predsjednik Šuker je odmah nakon utakmice rekao da nas neće izbaciti. Novi neredi? Nismo zabrinuti. Bila je ovo dovoljna opomena za organizatore i francusku policiju, a naši navijači su spremni nadvladati sve anomalije na tribinama. Teren je naše jedino borilište.

A na terenu će sutra biti europski prvak i glavni kandidat za naslov u Francuskoj.

- Nema kalkulacija, mi protiv svakog moramo tražiti pobjedu. Španjolska je možda i najbolja momčad na Euru, imaju presliku igra Barcelone, a igrači Reala su osvojili Ligu prvaka. Mi samo moramo igrati kao u protekle dvije utakmice i onda nema straha. Ova momčad protiv svakog igra na pobjedu - uvjeren je u snagu Hrvatske Ante Čačić te je otkrio veliku ulogu kapetana u njegovom privikavanju na reprezentaciju:

- Kad sam preuzeo reprezentaciju, išao sam kod Srne u Kijev na razgovor. Pa Darijo ima više nastupa u Ligi prvaka nego svi ostali u našoj momčadi. Pomogao mi je da prepoznam situaciju što je moguće prije, bili smo u delikatnoj situaciji, morali smo osvojiti svih šest bodova, bez gledatelja protiv Bugarske, a atmosfera je bila otužna, igrači obezvrijeđeni... Sve smo uspjeli svladati. Budite sigurni da će Hrvatska do posljednjeg dana Eura izgarati do zadnjeg daha.

Neredi su malo poremetili idilu u reprezentaciji, no...

- Jedini način da se borimo protiv huligana je borba na terenu, a naša Hrvatska se senzibilizirala.

Mogao je Ante koristiti i snimku s Eura 2012. gdje smo dominirali protiv Španjolske.

- Ta utakmica nam je dala spoznaju da se sa Španjolskom može igrati i dala samopouzdanje za dalje.

Što ćemo sutra vidjeti? 

- Sutra ćete vidjeti Hrvatsku koja dolazi - rekao je Čačić pa samouvjereno dodao: 

- Hrvatska je već osigurala osminu finala.

Jeste li sigurni? 

- Kad ja kažem da smo osigurali, onda smo osigurali! Kakvo je to prvenstvo bez Hrvatske - zaključio je izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 199

  • NEO 23 21.06.2016.

    ante cacic kojeg mamić savjetuje sa tribina

  • Mark1_1 21.06.2016.

    Lijepo je vidjeti samopouzdanje, ali ipak nšta nije gotovo dok nije gotovo jbg. Takva je realnost. A da ih možemo i dobiti - to definitivno. Samo da idioti od huligana opet sve ne zaseru.

  • IvankoJuric 21.06.2016.

    fino od tebe ante Ali s druge strane su ipak dvostruki uzaredni evropski prvaci, samo da nam to neode nakon 15 min. ugace, ipak sretno i naprijed hrvatrska (bez mamica i kompe )

Komentiraj...
Vidi sve komentare