To je to što me zanima!

Osijek nije trebao zabiti ni gol, a Hajduk je oštećen i za penal

Mario Strahonja analizirao je dvoboje na Poljudu i Rujevici gdje je bilo ozbiljnih grešaka. Konačnici pobjednici, Hajduk i Dinamo, nisu ih osjetili na bodovnom ulovu na koncu
Vidi originalni članak

Gol iz zaleđa, gol nakon prekršaja i nedosuđeni kazneni udarac "suma" je nedjeljne utakmice na Poljudu gdje je Hajduk s 3-2 pobijedio Osijek. Osječanima nije trebalo, naime, priznati ni prvi ni drugi gol.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Osijekov napadač djelomično je svojom reakcijom utjecao na golmana. Znamo često da u takvim situacijama govorom tijela igrači pokažu da ne žele utjecati na igru, no ovo saginjanje jest - objasnio je situaciju u Stadionu Mario Strahonja kod prvog Osijekova gola koji je zabio Žaper, a Lopa bio u zaleđu.

HAJDUK - OSIJEK 3-2 Hajduk slavio na Poljudu: Jairo preskače derbi s Dinamom...

Osijek nije trebao ni izjednačiti...

- Mislim da je prethodio prekršaj na Ismajliju koji je prvi došao do lopte izbio ju je, a Mance je zakašnjelom reakcijom srušio protivnika.

Hajduk je kod 2-2 tražio kazneni udarac kada je fauliran Jairo

- Trebalo ga je suditi jer napadač je pravovremeno gurnuo loptu u prostor, a u tom trenutku obrambeni nije bio s dvije noge na tlu, došlo je do otklona i saplitanja.

KOMENTAR Dinamo se narugao apsurdnom riječkom planu o 'nadigravanju'

A drugi žuti karton Jairu zbog udaranja korner-zastavice?

- Dobra odluka suca. Jesu nepopularne i treba biti trezven, ali to je nesportsko ponašanje, teži prekršaj nego kad igrač skine dres.

Na Rujevici gdje je Dinamo s 5-0 raznio Rijeku također je bilo propusta, ali kada je već bilo gotovo.

- Oršić je bio u minimalnom zaleđu kod petog gola, međutim, to su jako teške situacije za pomoćnike koji tada daju prednost napadaču i zato je važan VAR - objasnio je Strahonja po kojemu je Petar Mamić u sudačkoj nadoknadi trebao dobiti drugi žuti karton zbog udaranja Oršića.

- Službeno se to kaže korištenje ruke kao alata.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • 13.11.2019.

    Nazalost to nije prvi put.

  • 13.11.2019.

    Strahonja se cijeli pogubio jedan dan prica jedno jedan dan drugo jedan dan za jednu situaciju kaze da nije penal za par dana za identicnu situaciju kaze da je penal poslje njegova tumačenja VAR-a sve mi je jasno a na HNTV puno bolja emisija ova na HRT je katastrofalna.

  • ForzaFiumeFOF 12.11.2019.

    Zaleđe nije bilo, penal je bio. Forza Fiume

Komentiraj...
Vidi sve komentare