To je to što me zanima!

Osječki bekovi 'sredili' Hajduk, zbog Livaje se dolazi na stadion

Nenad Bjelica je proteklog tjedna prodao Igora Silvu, a na Poljudu je na desnom boku oduševio Mato Miloš. Filip Krovinović veliki je adut Hajduka, dok je on imao snage, Splićani su igrali sjajno...
Vidi originalni članak

Kakav derbi na Poljudu. Osijek je u 2. kolu Prve HNL slavio (2-1) u Splitu u sjajnoj utakmici koja je mogla otići na obje strane. Nogometaši Nenada Bjelice do pobjede su stigli golovima Jurčevića i Pilja, dok je nevjerojatan gol za Splićane postigao Marko Livaja.

Lovre Kalinić (6) - sjajnu formu iz prošle sezone Kalinić je nastavio i u ovoj, kako je samo skinuo zicer Žaperu s pet metara, istrčavao pred Miereza... No, šut Miloša nije odbio u korner, već na nogu Pilja. 

Gergö Lovrencsics (6) - Hajdukov Mađar i dalje igra u formi s Europskog prvenstva, siguran u obrani, prodoran prema naprijed, on je veliki dobitak za ovu momčad.

od 70.  Lumbardh Dellova (-) - premalo igrao za ocjenu. 

Mario Vušković (6) - solidno je odradio posao u obrani, hrvao se s moćnim Mierezom, definitvno puno bolji nego u prvom kolu protiv Lokomotive. 

od 90. Kristian Dimitrov (-) - ušao u završnici utakmice, ali premalo igrao za ocjenu. 

Stefan Simić (6,5) - siguran i pravovremen, bez ozbiljnije pogreške. Bit će prava šteta za Splićane ako ga Hajduk do kraja prijelaznog roka proda u Italiju. 

David Čolina (6) - mučio se s Gržanom, mučio se u obrani, možda bi mu trebala pauza da vrati svježinu. 

Josip Vuković (6) - s Krovinovićem je i on dobio više prostora, no bilo je primjetno da ga bivši suigrači puštaju, za razliku od Krovinovića koga su, čim bi dobio loptu, pokrivala po dvojica. 

Filip Krovinović (7) - dok je imao snage i dok je igro on, igrao je i Hajduk. U njega su bili i sukno i škare, on je krojio igru Hajduka, otvarano napade iz zadnje linije.

Emir Sahiti (7) - od prve utakmice Sahiti je uzeo poziciju desnog krila i teško će mu je bilo tko oteti ako nastavi igrati ovako dobro i angažirano. Mogao puno bolje šutirati u 57. minuti...

od 71. Dimiris Diamantakos (-) - dobio priliku u zadnjih 20-ak minuta, ali se nije pretjerano iskazao... 

Marko Livaja (7,5) -  čudo od igrača, majstor, lopta u njegovim nogama je sigurna kao u sefu... Rabona, gol iz mrtvog kuta, driblinzi... kompletan paket igračkih majstorija je u nogama Hajdukove desetke. Igrač utakmice. 

Jan Mlakar (6) - da je zabio iz velike prilike pred kraj prvog poluvremena bio bi heroj, ovako se utopio u prosjek ostatka momčadi. 

od 79. Jani Atanasov (-) - premalo igrao za ocjenu. 

Marin Ljubičić (6) - za mladog igrača prirodno je da oscilira, nakon sjajne europske predstave protiv Tobola, večeras ga nije bilo za vidjeti, pa je u poluvremenu zamijenjen Jairom. 

od 46. Jairo (6) - u pojedinim trenutcima podsjetio je na Jaira iz vremena kad je došao u Hajduk. Budi se, ali nije to još uvijek ono što on zna i može, što je uostalom pokazivao u dresu Hajduka. 

A pogledajmo kako su igrali nogometaši Osijeka...

Ivica Ivušić (6) - i u novoj sezoni pokazuje reprezentativnu formu, sve ozbiljnije kuca na vrata A selekcije. Ulijevao povjerenje svojim suigračima, branio pokušaje Simića, Livaje i Sahitija, a onda ga je nevjerojatnim pogotkom šokirao Marko Livaja. Uostalom, kao i cijeli Poljud. Taj gol ipak ide na njegovu dušu...

Mato Miloš (7,5) - Nenad Bjelica se lukavo "riješio" Brazilca Igora Silve, desni bok sada je u vlasništvu polivalentnog Mate Miloša. Osijekov branič igra s obje noge, stalnim prodorima diže ritam svoje momčadi, ima i jako kvalitetan ubačaj. Na kraju je probio desnu stranu, iz toga je Osijek stigao do pobjede.

Mile Škorić (6,5) - nervozniji nego inače, jako agresivan,  već u 10. minuti prvi požutio na utakmici. Očekivano, dominantan u skoku, ali s igračima Hajduka imao manjih problema "na zemlji". Ipak, kako se utakmica bližila kraju, i Škorić je bio sve bolji.

Danijel Lončar (6) - uspio "nadmudriti" mladog Ljubičića, iako napravio pokoji nepotreban prekršaj u opasnoj zoni. U nastavku je postao tragičar, veliku pogrešku napravio je kod gola Hajduka, u čistoj poziciji izgubio loptu, predao ju Livaji. Srećom po goste, to mu je bila i jedina pogreška na utakmici.

Mario Jurčević (7,5) - rastrčan i prodoran po lijevoj strani, Osijeku je s te strane donio dosta ubačaja. Sredinom drugoga dijela pametno istrčao jedan napad, izbjegao zaleđe, pa iz odbijanca poentirao za 1-1. Na svojoj se strani dobro nosio sa Sahitijem, sjajno odradio defenzivnu rolu.

Darko Nejašmić (6) - prvi put zaigrao na Poljudu u "krivom dresu", odradio dobru rolu u sredini terena. U fazi obrane se dosta bavio Livajom, ali tijekom utakmice imao i jako puno neforsiranih grešaka, krivih dijagonalnih dodavanja.

od 71. Amer Hiroš (-) - jako zanimljiv igrač koji se puno oslanja na individualnu kvalitetu. Čim je ušao u igru, ozbiljno zaprijetio Kaliniću, jednu loptu poslao tik pored vratnice.

Mihael Žaper (7) - jedan od boljih na terenu, ali svoj je nastup završio poslije samo 45 minuta. Dobio dosta "batina", na njega su opasno startali Krovinović i Vuković. Odličan u skoku, tako je namjestio veliku priliku Mierezu, ali i natjerao Kalinića na fantastičnu intervenciju. 

od 46. Vedran Jugović (6,5) - potpuno drugačiji igrač od Žapera, ogromnih trkačkih kapaciteta, ali nije uspio povezati redove Osijeka u drugom poluvremenu. Ipak, bilo ga je po cijelom terenu, za svoj nastup zaslužio pozitivnu ocjenu.

Šime Gržan (6) - brz i motoričan igrač čije kvalitete do punog izražaja dolaze kroz kontranapade. Na Poljudu se nije naigrao, tek jednom ozbiljnije pobjegao Čolini po desnoj strani. Ipak dao premalo...

od 71. Petar Bočkaj (-) - već drugu utakmicu u nizu krenuo s klupe, Nenad Bjelica je u derbiju priliku od prve minute dao čvršćim, bržim i agresivnijim igračima. I to se pokazalo punim pogotkom...

Laszlo Kleinheisler (7) - Mađarski reprezentativac može djelovati i kao zadnji, ali i kao prednji vezni. Vodio veliku bitku u sredini terena, zatvarao sve defenzivne rupe, imao nekoliko dalekometnih pokušaja koji ipak nisu ozbiljnije prijetili Kaliniću.

Damjan Bohar (7) - nije bio previše vidljiv na Poljudu, no dao je svoj obol pozitivnom rezultatu Osijeka. Ubacio s desne strane za zicer Žapera (obranio Kalinić), sudjelovao i u akciji kod izjednačujućeg gola Osijeka, lijepo je prebacio loptu na desnu stranu za usamljenog Miereza. 

od 71. Marin Pilj (7) - neočekivani junak splitske utakmice. Marin Pilj je prvo zapucao jednu priliku (promašio loptu) poslije akcije Jurčevića i Hiroša, a onda sjajno ispratio prodor Miloša, pa zabio za pobjedu Osijeka.

Ramon Mierez (7) - ovoga puta nije zabio na Poljudu, no Argentinac je ozbiljno namučio domaće stopere. U prvom dijelu loše reagirao pred domaćim vratima, no u nastavku je bio još opasniji. Prvo mu je jedan gol poništio VAR, pa imao veliku ulogu i kod izjednačujućeg gola Osijeka.

od 85. Antonio Mance (-) - zaigrao u samom finišu utakmice, rastrčao se, pomogao svojoj momčadi u skoku. Ipak, pokazao i nepotrebnu dozu škrtosti...

Idi na 24sata

Komentari 181

  • ivica12 26.07.2021.

    Srića da Kalinić ne brani za repku 😂😂😂

  • 26.07.2021.

    Jel igrao sinoć Filip Krovinović ???

  • 7ivo777 26.07.2021.

    ovo sadašnje stanje na ljestvici je realno za hajduk,a tako će biti i na kraju sezone,a ovaj trener leti do velike gospe sa poljuda

Komentiraj...
Vidi sve komentare