To je to što me zanima!

Ostajemo prvi u skupini, Italija i Norveška gledaju nam u leđa

S oduzimanjem boda Hrvatska je slikovito rečeno 'izbjegla metak'. Kovačevi igrači ostaju prvi u skupini, no sada umjesto dva, imaju jedan bod prednosti pred Italijom
Vidi originalni članak

Nakon toliko strahovanja od muguće kazne koja je, prema mišljenju nekih stručnjaka trebala biti rigorozna i poslužiti kao primjer svima da krovna europska nogometna organizacija i dalje ima nultu toleranciju za bilo kakve nacističke simbole, Hrvatska je, čini se, slikovito rečeno 'izbjegla metak'.

Kazna od oduzimanja jednog boda, 100.000 eura te dvije utakmice bez gledatelja zapravo je puno blaža od očekivanog crnog scenarija kojim su nas plašili raznorazni stručnjaci.

Gledamo li isključivo sportski aspekt, ništa strašno se hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji nije dogodilo. Oduzimanjem jednog boda Hrvatska je i dalje ispred Italije, samo što 'azzurrima' sada bježimo jedan bod umjesto dva. Ispred trećeplasirane Norveške smo tri boda, a dvije utakmice bez gledatelja ne bi nas trebale toliko udariti.

Momčad Nike Kovača do kraja ovih kvalifikacija više ne može igrati na Poljudu, što znači da će se jedina domaća utakmica koja je preostala, ona protiv Bugarske 10. listopada, odigrati negdje drugdje bez gledatelja. Budući da Hrvatska više nema domaćih utakmica u ovim kvalifikacijama, još će jednu odigrati bez gledatelja u sljedećim Uefinim kvalifikacijama.

LJESTVICA

  1. Hrvatska 13
  2. Italija 12
  3. Norveška 10
  4. Bugarska 8
  5. Azerbajdžan 4
  6. Malta 1

Raspored do kraja kvalifikacija

  • Azerbajdžan - Hrvatska 3. rujna 
  • Norveška - Hrvatska 6. rujna 2015. 
  • Hrvatska - Bugarska 10. listopada (Bez gledatelja, NE na Poljudu)
  • Malta - Hrvatska 13. listopada
Idi na 24sata

Komentari 51

  • tomicalomica 23.07.2015.

    Zasto kmece ovi srpski tabloidi ? Ne razumijem , ne sjecam se da je itko u Hrvatskoj trazio sankcije za njih u vrijeme onog napada na Albance u Beogradu , incident sa dronom koji je posao po krivu .. Nitko u Hrvatskoj nije ni spominjao moguce kazne , vec su samo prenijeli vijest takva kakva je ... Bogami nije lako biti Srbin :((

  • nikker 23.07.2015.

    http://tesanj.net/2014/07/25/nafaka-2/

  • nikker 23.07.2015.

    Netko to mora platiti, a u civiliziranim zemljama bi glave padale da se nisu nasli pocinitelji! I glupost je da ih se ne moze naci. Ali i u policiji se zaposljava preko veze i cega vec pa nemaju edukaciju gdje poceti traziti i gdje zategnuti. E to je nasa NAFAKA, kako bi Bosanci rekli!

Komentiraj...
Vidi sve komentare