To je to što me zanima!

Ostali na 18. mjestu ljestvice: Hrvatska je i službeno nositelj

Od mogućih suparnika Hrvatske u doigravanju Sjeverna Irska najbolje je rangirana na 23. mjestu i to je za tu reprezentaciju pad od tri mjesta u odnosu na prošli mjesec
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 18. mjestu najnovije Fifine ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak nakon što su prošli tjedan završene kvalifikacije za SP 2018. u Rusiji

Vodeća je i dalje Njemačka,  drugi je Brazil, a treći je Portugal. Među prvih deset ušla je reprezentacija Francuske koja se popela sa 11. na osmo mjesto, kao i Peru koji je napredovao sa 12. na 10. mjesto. 

Ovaj plasman svrstao je Hrvatsku među nositelje u ždrijebu dodatnih kvalifikacija za mjesto na SP u Rusiji koji će se održati sutra. 

Kroz dodatne kvalifikacije bit će određeno još devet sudionika svjetskog prvenstva u Rusiji. Prve utakmice doigravanja igraju se od 9. do 11. studenog, dok su uzvrati na rasporedu od 12. do 14. studenog.

Od mogućih suparnika Hrvatske u doigravanju Sjeverna Irska najbolje je rangirana na 23. mjestu i to je za tu reprezentaciju pad od tri mjesta u odnosu na prošli mjesec. Sljedeća je na 25. mjestu Švedska koja ja također nazadovala dva mjesta u odnosu na prošli mjesec. Irska je 26. i ona je jedina ubilježila napredak i to od čak osam mjesta. Zadnji mogući hrvatski suparnik je Grčka koja je kao i prošli mjesec na 47. mjestu.  

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Karlo Butić Butigol 16.10.2017.

    Koliko ulazemo u nogomet i infrastrukturu,dobri smo...imamo potencijala da postanemo "Nova Belgija"pritom mislim da u blizoj buducnosti imamo kadar igraca kao Belgija...posto oni imaju vrhunske igrace na skoro svim pozicijama,nista losije od Francuske,Njemacke,Spanjolske,Brazila...samo sto nemaju sirinu toliku,odnsno klupu kao navedene momcadi...ali prvih 11 svakako...Istina na papiru nismo ni sad toliko losiji od Belgije,ali medu 8-9 najjacih momcadi svijeta smo sigurno:Subasic,Vrsaljko,Lovren,Vida,Jedvaj/Badelj,Kovacic,Modric,Rakitic,Rog,Brozovic/Perisic,Pjaca,Kramaric,Kalinic,Mandzukic,Vlasic...odlican roster igraca kada su svi u najboljoj formi,vezni red cak imamo bolji od Belgije...napad i obranu ni priblizno!Treba vise ulagati u infrastrukturu:stadione,nacionalnubligu,nogometne skole...Belgija je od jedne prosjecne reprezentacije postala medu top 5 u svijetu,sta bi tek mi onda postali koji sa ovako ajdnom ligom i uvjetima imamo ovakve igrace?!

  • Dr.King Schultz 16.10.2017.

    Ima opet puno gluposti na ovoj tablici,možda sam ja i krivo vidio,ali za početak,mislim da je Srbija pala na toj tablici unatoč tome što se kvalificirala na svjetsko ?

  • MateCro 16.10.2017.

    Kakvi igrači, 'kakva igra' a mi 18....

Komentiraj...
Vidi sve komentare