To je to što me zanima!

Ovaj put bez produžetaka: Prvaci ipak prevagnuli

U sedmoj, odlučujućoj utakmici prvoga NBA kruga doigravanja na Istoku branitelji naslova Boston Celticsi svladali su Chicago Bullse 109-99
Vidi originalni članak

Sedma utakmica teško je mogla nadmašiti šestu, triler u tri produžetka koji su mnogi proglasili jednom od najuzbudljivijih NBA utakmica svih vremena. Boston Celticsi odigrali su kao prvaci, a Chicago Bullsi pokazali da su ipak još premlada momčad da bi u ovako važnoj utakmici zadržali hladnokrvnost i izbacili branitelje naslova.
Bullsi su, doduše, u bostonskom TD Gardenu početkom druge četvrtine poveli 32-23, ali do poluvremena su zabili samo šest, a primili čak 29 poena i Celticsi su već tada prelomili utakmicu. No Kirk Hinrich zabio je 14 od svojih 16 poena u posljednjoj četvrtini te doveo Bullse na samo -3, zahvaljujući i bizarnoj pogrešci zapisničkoj stola koji je jednu dvicu pretvorio u tricu dva sata nakon što je postignuta. Ipak, bliže nisu mogli.
Osim Raya Allena (23 poena) i Paula Piercea (20), ovaj put su potegnuli i igrači s klupe. Eddie House pogodio je sve četiri trice i završio sa 16 poena, a i Brian Scalabrine je ubacio dvije u ključnoj drugoj četvrtini. Bullse je predvodio Ben Gordon s 33 poena, ali uz užasan šut 7-23, dok je rookie godine Derrick Rose ubacio 18.
- Bila je ovo duga i iscrpljujuća serija, možda i mentalno najteža koju sam ikad igrao. No srećom, dovoljno smo iskusni u ovakvim situacijama da smo uspjeli sve riješiti u sedmoj utakmici - rekao je Paul Pierce i dodao:
- Još smo prvaci dok nas netko ne izbaci.
Celticsi će već u ponedjeljak započeti seriju polufinala Istoka protiv Orlanda. Protiv Bullsa su igrali sedam produžetaka u isto toliko utakmica. Što li ih čeka protiv Magica?

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Frane-Zadar 03.05.2009.

    Majstore,slazem se s tvojim komentarom jer su Bullsi slozili odlicnu ekipu i ova recenica ne drzi vodu,ali nisu izgubili pola kosa razlike nego 10!

  • god of war 03.05.2009.

    \"Chicago Bullsi pokazali da su ipak još premlada momčad da bi u ovako važnoj utakmici zadržali hladnokrvnost i izbacili branitelje naslova.\"....jao kejnaže na n-tu!!!! da su premladi nebi ponizivali veliki Boston 3 puta i evo izgubili tekmu za pola koša razlike!! Ajme ajme!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare