To je to što me zanima!

Ovo je Alex Ferguson i prije 50 godina Dinamu je zabio dvaput

Škotski Dunfermline 26. listopada dočekao je Dinamo u 2. kolu Kupa velesajamskih gradova. "Modrima" je život zagorčao tada golobradi Alex Ferguson koji je zabio dva gola
Vidi originalni članak

Na današnji dan, 26. listopada 1966., prije točno 50 godina Alex Ferguson zabio je dva gola Dinamu u Kupu velesajamskih gradova.

Da, dobro ste pročitali, legendarni sir Alex Ferguson, čovjek koji će kasnije prijeći u Glasgow Rangerse i sedam godina poslije početi velebnu trenersku karijeru koja je završila nakon 27 godina na klupi Manchester Uniteda.

Škotski Dunfermline tog 26. listopada dočekao je Dinamo u 2. kolu Kupa velesajamskih gradova. Bila je to zlatna Dinamova generacija predvođena Zambatom, Lamzom, Škorićem, Rorom...

Dinamo je stigao u Edinburgh na noge škotskom klubu u kojem je briljirao tada golobradi Alex Ferguson. U toj sezoni Alex Ferguson zabio je 45 golova u 51 utakmici, a Dinamu je zabio dvaput za 4-2 pobjedu Dunfermlinea u prvoj utakmici.

Zebec je bio u problemima uoči puta u Škotsku jer rezervni golman Slobodan Mrgan nije otputovao s momčadi i Dinamo je imao samo Škorića koji je, unatoč četiri primljena gola, bio među najboljima na terenu. Dinamo je u uzvratu pobijedio 2-0 golovima Slavena Zambate i prošao u osminu finala.

Ostalo je povijest. Zlatna Dinamova generacija godinu dana kasnije osvojila je jedini europski naslov u hrvatskom klupskom nogometu u natjecanju koje je preteča Kupa Uefe i današnje Europske lige.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • OM Sai Baba 26.10.2016.

    ne znam da li ste ikada igrali nogomet s nekom od ovih dinamovih legendi makar i pod njihove stare dana onako rekreativno. brnčić je još prije nekoliko godina s nama amaterima zaigrao jednu rekreacijsku na pravom travnatom nogometnom igraštu pa čovjek je čudo, vidi se na svakom dodiru lopte. kako li je tek zaigrati s nekim još boljim veznjakom kao modrić npr. kada sam upoznao škorića (brna me je upoznao s njim) prvo pitanje je bilo koju sliku imate od dinama? onu gdje sam na slici u svjetlom ili tamnom dresu? ;)

  • scalp 26.10.2016.

    Sir* Alex Ferguson

  • bcelija 26.10.2016.

    Možda bi novinar trebao znati da je ovaj momak Sir Alex Ferguson, to se u pristojnom svijetu ne zaboravlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare