To je to što me zanima!

Ovo je fotoVARat! Sudac izveo nešto neviđeno te priznao gol

Famozni VAR (videotehnologija) premijeru je imao na Svjetskom prvenstvu gdje je 30 kamera pratilo svaki detalj koji su potom analizirali suci. Peruanskom sucu bio je dovoljan najobičniji fotoaparat
Vidi originalni članak

Utakmica regionalnog kupa u Peruu. Pampamarca je dočekala Retamoso na jugu zemlje. Gosti su slavili 10-0, a jedan gol priznat je zahvaljujući snalažljivosti i malom zaobilaženju pravila peruanskog suca Alberta Alarcona.

Iako se to dogodilo u srpnju, ovih je dana video postao viralan.

Ni utakmice prve lige u Peruu nemaju VAR (videotehnologija), no sudac Alarcon snašao se i uz pomoć fotoreportera priznao je gol gostima. Nije mu bilo potrebno 30 kamera kao na SP-u koje su pratile svaki detalj i analizirale ga, već običan fotoaparat.

POGLEDAJTE VIDEO

Jordan Campos pucao je iz daljine i zabio, a lopta je prošla kroz oštećenu mrežu. Sudac je otišao pogledati mrežu, potom se konzultirao s pomoćnikom da bi potražio pomoć od fotografa koji mu je pokazao nekoliko fotki.

Nakon toga pokazao je na centar. Iako nije bilo od velike važnosti, gosti su već uvjerljivo vodili, sudac se htio uvjeriti da je s pravom priznao gol.

Za to mu je bio potreban najobičniji fotoaparat. Ili u ovom slučaju - fotoVARat.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 18.09.2018.

    Dvaput je dvaput bio članak prije nekoliko mjeseci već

  • 18.09.2018.

    clanak star 3,4god

  • jumanjii 18.09.2018.

    Nije to dozvoljeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare