To je to što me zanima!

Pali su i Australci! Barakude bi u četvrtfinalu mogle na Japan

Čeka se rasplet skupine A koji će odlučiti parove četvrtfinala, a nas najvjerojatnije čeka Japan. U polufinalu bismo mogli na Španjolce, a sa Srbijom se ne možemo sastati sve do posljednjeg dana natjecanja
Vidi originalni članak

Hrvatska je pobijedila Australiju 11-9 u posljednjoj utakmici skupine završnog turnira Svjetske vaterpolske lige koji se igra u Beogradu. Izabranici Ivice Tucka ovim slavljem su si osigurali drugo mjesto.

Hrvatska je zabila prvi gol na Tašmajdanu, ali Australija je brzo poigrala i u prve dvije četvrtine je zadavala muke našim igračima. Imali su vodstvo od 4-2 kada su naši vaterpolisti napokon uspjeli iskoristiti igrača više. Iako je Australija u idućem napadu ponovno pobjegla na +2, na poluvrijeme se otišlo s golom razlike.

Po povratku u bazen uslijedila je sjajna serija naših vaterpolista od 6-0 čime smo se odcijepili od Australaca na 9-5. Možda i ključni trenutak dogodio se u trećoj četvrtini kada smo se uspjeli obraniti s igračem manje, a onda je Maro Joković zabio za 7-5.

U trećoj četvrtini su Australci zabili gol više, ali nije im bilo dovoljno... Maro Joković i Ivan Krapić su zabili po dva gola, a Australce je predvodio Andrew Ford s tri postignuta gola. 

U skupini B je sada sve poznato. Srbija je prva, Hrvatska druga zahvaljujući dvjema pobjedama, Australija je treća, a Kazahstan posljednji. Čeka se rasplet skupine A koji će odlučiti parove četvrtfinala, a nas najvjerojatnije čeka Japan koji za sada drži drugo mjesto u drugoj skupini ispred Kanade. U polufinalu bismo mogli na Španjolce, a sa Srbijom se ne možemo sastati sve do posljednjeg dana natjecanja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • arow 21.06.2019.

    Bili su odlicni protiv Srbije,i da nije bilo onog sudije ne bi izgubili ili bi izgubili na penale Cak mislim da smo igrali bolje bez cetvorice standardnih nego s njima

  • 20.06.2019.

    Japan, Kazakstan, Canada..majko mila koje su to egzotike od momcadi. Posebno japanci metar i zilet hahaha.

  • 20.06.2019.

    Nebitan sport, prvi il zadnji svejedno mi je...jedini sport koji svi gledaju i koji je najbitniji je onaj u kojem smo (vice)prvaci svijeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare