To je to što me zanima!

Pali u Malagi: Cibonin prvi europski poraz ove sezone

Unicaja je dobila Cibonu 77-67 na svojem parketu i nanijela jedinom našem predstavniku u Euroligi prvi europski poraz nakon tri pobjede...
Vidi originalni članak

Tricom Roberta Trohe u 12. minuti Cibona je povela 21-20 i - stala. Dvije serije od po 8-0 sredinom druge četvrtine odvele su Unicaju na ogromnu prednost, a na poluvremenu je momčad iz Malage imala i 14 koševa viška. Iz svlačionice je izašla nešto bolja Cibona, puno čvršća i kompaktnija, pa je u zadnjoj minuti treće dionice bilo samo pet razlike. Rawle Marshall je serijom trica držao Perasovu momčad u igri, a s druge strane je vrlo dobro funkcionirala zonska obrana. No trica Omara Cooka, njegov tek drugi precizan šut iz 16 pokušaja u dosadašnjem tijeku Eurolige vratio je Cibonu korak unatrag.
Šansa je postojala i u zadnjoj četvrtini, pogotovo kod 58-53 u 32. minuti. No onda je Cibona počela griješiti, Unicaja na krilima škotskog centra Archibalda napravila 9-2 i riješila najveći dio dvojbi. Ispod sedam koševa zaostatka Cibona više nije uspijevala prići, pogotovo nakon što je zbog petog faula iz igre morao izaći kapetan Nikša Prkačin. Nije bilo dovoljno snage, a šut je stao i Marshallu, koji je ubacio čak sedam trica. S 25 koševa on je bio i najbolji pojedinac Cibone, a 11 je dodao Earl Calloway, koji je i izgubio tri lopte. Nitko osim njih nije bio dvoznamenkast, iako je solidno odigrao Jared Homan s osam koševa i sedam skokova. Centar Ndong (18 i osam skokova) i bek Cabezas (14) najviše su zabili kod Unicaje.



UNICAJA - CIBONA 77-67
UNICAJA: Cook 8, Gomis, Cortaberria, Welsch 2, Cabezas 14, Ndong 18, Faverani, Prestes, Jimenez 10, Archibald 10, Kelati 13, Haislip 2.
CIBONA: Homan 8, Kus 8, Longin, Prkačin, Troha 5, Vukušić 2, Andrić, Calloway 11, Zubčić, Princ 4, Rozić 4, Marshall 25.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • god of war 14.11.2008.

    a neš ti tragedije jbte....nije ni prvi ni zadnji poraz....cibosi mogu iznenadit to nemjenja ništa s ovim porazom..puna forca naprid

  • chelyo22 14.11.2008.

    boli me kurac

  • Bole top 13.11.2008.

    neznam koji kujac longin radi u ciboni,valjda im nosi vodu

Komentiraj...
Vidi sve komentare