To je to što me zanima!

Paminjo na mukama, Varaždin željan HNL-a i bombarder Topić

GORICA LIDER Nakon što je Cibalia bila bolja u dogiravanju za plasman u 1. HNL prošle sezone, Goričani su krenuli ispočetka i trenutni su lider u 2. HNL koja je daleko od dosadne. Evo što nudi...
Vidi originalni članak

Šest kola se odigralo u 2. HNL gdje je vodeća momčad Gorice uz pet pobjeda i jedan poraz. Odmah iza njih smještene su druge momčadi Dinama i Hajduka, a četvrti je Solin.

Recimo, ako bi ovo bila konačna ljestvica na kraju sezone, Solinjani bi išli u dodatne kvalifikacije budući da druge momčadi nemaju pravo nastupanja u prvom rangu. Doduše, postoji primjer koji pobija ovu tvrdnju, ali... Ostavimo to po strani ovaj put.

Varaždinci željni nogometa

Najveće razočaranje stiže iz Varaždina, barem po uvertiri. Tek što su se iz treće lige probili u drugu stvorili su najskuplji roster u drugoligaškom društvu (2,55 milijuna eura prema Transfermarktu) morali su mijenjati trenera.

Zoran Kastel postao je bivši, stigao je Mario Kovačević i u svom debiju slavio protiv Dinama II u Varaždinu. Oni su ujedno i najgledanija momčad Druge lige -  u tri domaće utakmice pratilo ih je ukupno 5500 gledatelja. Zaželio se grad pravog, prvoligaškog nogometa koji je trenutno daleko...

Trenutno su osmi i zaostaju za Goricom sedam bodova. Baš s njima igraju u subotu i eto im prilike uhvatiti priključak za vodećima.

Gorica je poslije uspješnog starta u sezonu ostala bez glavnog trenera Deana Klafurića. On je otišao za Romeom Jozakom u varšavsku Legiju gdje će mu biti pomoćni trener, a iz Dinamovih mlađih kategorija u Veliku Goricu je stigao Ivan Prelec na mjesto glavnog trenera. Osim toga, napravili su pravu malu senzaciju! 

Zvijezde su tu

Naš je drugoligaš potpisao veznjaka Michala Maslowskog (27), bivšeg igrača slavne varšavske Legije koji je prije nekoliko sezona bio jedan od najboljih veznjaka poljske lige. Nažalost, zaustavile su ga ozljede, odnosno problemi s tetivama.

Pokušavao je vratiti formu igrajući za drugu momčad Legije, potom je otišao na posudbu u Piast, ali nikakvih pozitivnih pomaka nije bilo. 

Dobio je papire u Varšavi i postao slobodan igrač što je iskoristila Gorica. Za Legiju je odigrao 34 utakmice, a ima i tri nastupa za izabranu poljsku vrstu.

Njegova je trenutna vrijednost prema Transfermarktu 250 tisuća eura. Kad već spominjemo atraktivne transfere, vrijedi dodati i četvrti povratak Mehmeda Alispahića u redove Šibenika.

- Meni nikad nije mrsko igrati za Šibenik, bez obzira u kojoj ligi. Mislim da mogu pomoći klubu, ali i mladim igračima koji obećavaju, da im ukažem na neke propuste. A što se tiče borbe za opstanak, uvjeren sam da Šibenik čekaju bolji dani - rekao je.

Pamić najveća trenerska faca

Druga najgledanija momčad lige je Hrvatski Dragovoljac koji je u Siget u tri domaće utakmice privukao 2900 gledatelja. I na njihovim utakmicama ima se što vidjeti.

Počevši od osebujnog trenerskog imena u vidu Igora Pamića pa sve do atraktivnih utakmica punih preokreta. Baš jednu takvu odigrali su protiv Dugopolja odmah u prvom kolu i završilo je 3-3. Momčad iz Zagreba nikako da uhvati stabilnu formu.

Ne znam trebam li plakati ili se smijati. Ovo nam je već četvrti put od kada nam gosti doma povedu, a mi potom moramo hvatati rezultat, kao što je to bilo protiv Dugopolja i Lučkog ali nažalost, protiv Solina nam to nije uspjelo. Ukoliko želimo u nastavku prvenstva doći do pozitivnog rezultata moramo u igru davati daleko više nego što je to bilo u proteklih šest kola - kazao je Pamić poslije domaćeg poraza od Solina.

VIDEO

Druge momčadi Hajduka i Dinama ujedno su i najmlađe u ligi. Prosječna starost Splićana je 20,5, Zagrepčana 20,9. Najstarije su momčadi Varaždina i Gorice uz 24,5. 

Najmanje ljubitelja drugoligaškog nogometa je na utakmicama Kustošije (svega 300 u dvije domaće utakmice) te Dinama II (650 na dvije utakmice). Recimo, na Hajdukove tri utakmice na Poljudu skupilo se zbirno 2500 gledatelja.

Topnik Topić bombardira

Za kraj, ima i ova liga svog 'Petra Bočkaja'. To je Mateo Topić iz Sesveta, ujedno i najbolji strijelac lige s četiri gola. Dva je zabio ovako...

VIDEO

Idi na 24sata

Komentari 14

  • cashek10 19.09.2017.

    Karlo Sambolec to sve lagano rješava

  • trtar 19.09.2017.

    Jos da je Gorici dovesti Mira Slavicu 1. HNL je zagarntirana.

  • --- DAVOR --- 19.09.2017.

    I šta sad da Dinamo II uđe u prvu ligu? Lokomotivi kenjaju da pušta šta bi tek bilo da Dinamo pobijedi Dinamo II??

Komentiraj...
Vidi sve komentare