To je to što me zanima!

Pao je i Urugvaj: Njemačka obranila brončanu medalju

U utakmici za treće mjesto Njemačka je pobijedila Urugvaj 3-2. Golove za brončane zabili su Müller, Jansen i Khedira, a za Urugvaj Cavani i Forlan
Vidi originalni članak

POČETNI SASTAVI:
Njemačka: Butt - Aogo, Mertesacker,Friedrich, Boateng - Müller, Schweinsteiger, Khedira, Özil, Jansen - Cacau
Urugvaj: Muslera -  Fucile, Godin, Lugano, Caceres - Perreira, Perez, Rios - Cavani, Forlan, Suarez

Počela je utakmica za treće mjesto na Nelson Mandela Bay stadionu. Ovdje je u skupinama Urugvaj pobijedio Južnu Koreju, a Njemačka je izgubila od Srbije. Njemačka je zabila u 4. minuti, no sudac je označio ofsajd.
Forlan je uzvratio. U 7. minuti puca preko gola iz slobodnjaka. Friedrich je pogodio prečku! Sjajno je pucao, ali nema sreće Njemačka. Müller je probao odmah nakon, ali ostaje 0-0.
GOL! Müller je zabio u 19. minuti! Schweinsteiger je pucao sa 30-ak metara, golman Urugvaja obranio, a Müller odbijanac pospremio u gol.
GOL! Cavani je zabio za 1-1. Kontra Urugvaja nakon što je Schweinsteiger izgubio loptu, Suarez je povukao, dao Cavaniju koji je zabio za izjednačenje u 28. minuti.
Suarez je imao sjajnu priliku. S desna je išao sam na golmana, no promašio je. Gotovo je prvo poluvrijeme u Port Elizabethu.
Počelo je drugo poluvrijeme utakmice za treće mjesto. Odmah prijeti Urugvaj! Cavani je probao, lopta je došla do Suareza, ali Butt sjajno brani.
GOL! Sjajan gol Forlana u 51. minuti. Urugvaj se vratio. Fenomenalan poluvolej Forlana i njegov peti gol.
GOL! Jansen je zabio u 56. minuti i izjednačio! Boateng je ubacio loptu u kazneni prostor. Urugvajski golman još jednom je krivo procijenio let lopte, promašio je u istrčavanju što je spremno dočekao Jansen i zabio glavom za 2-2.
Utakmica se otvorila nakon izjednačenja Njemačke. Odmah nakon Jansenova gola Urugvaj je krenuo u novu odlična polukontra. Povukao je Cavani, predao je Suarezu koji solidno puca sa desetak metara, no loptu blokira jedan od njemačkih braniča. Nova akcija Urugvajaca. U dva dodavanja Forlan i Suarez izbacili su čitavu njemačku obranu, no Butt odlično brani Forlanov udarac. U 74. minuti Bastian Schweinsteiger odlično je potegnuo s 30-ak metara, no lopta odlazi malo iznad gola.
GOL! Khedira ja zabio za 3-2 u 82.! Nakon gužve u 16 metara, Urugvajci nisu dobro raščistili i Khedira glavom donosi Njemačkoj veliku prednost.
Njemački klinci odlično su postavili dva čvrsta obrambena zida i samo čekaju kraj.
U 93. minuti priliku za izjednačenje imao je Forlan. Iz slobodnjaka sa 18 metara, koji je za njega kao penal, silovito je pogodio gredu. Sudac je odmah nakon toga odsvirao kraj, Njemačka je treća reprezentacija svijeta.
Mlada momčad branitelja brončane medalje još je jednom pokazala da ih se s pravom svi boje u budućnosti.



Idi na 24sata

Komentari 12

  • wwww 10.07.2010.

    Tko je to lud da hobotnicu Paul pojede,pa ona vrijedi kao jedan rudnik dijamanata u Johanesburgu...

  • user_42221 10.07.2010.

    zato se paul dvoumio. :P

  • Hrvatska 10.07.2010.

    Meni je ovo bila najbolja tekma na prvanstvu

Komentiraj...
Vidi sve komentare