To je to što me zanima!

Parižani postaju nogometna sila: PSG potrošio 85 mil. eura

Arapska tvrtka QIA, novi vlasnik PSG-a, 'teška' je 60 milijardi dolara. Platiti Javiera Pastorea 45 mil. € za njih je tek 'kap u moru'. Od PSG-a žele stvoriti svjetski klub
Vidi originalni članak

Mislim da je konačno došlo vrijeme da i prelijepi Pariz ima vrhunski europski klub, rekao je Leonardo kojega su novi vlasnici, arapska tvrtka Qatar Investment Authority, postavili na mjesto sportskog direktora nakon što su krajem svibnja kupili klub.

QIA raspolaže s više od 60 milijardi dolara tako da su 43 milijuna eura, koliko su dali za Pastorea, ili čak 85 milijuna eura za šestoricu igrača (Sissoko, Matuidi, Menez, Sirigu, Gameiro i Pastore) tek “kap u moru”.

- Doveli smo Pastorea, ali ovo je tek početak stvaranja novog PSG-a. Ništa ne ide preko noći. Čak da dovedete i Pelea i Maradonu, ne možete biti sigurni da ćete uspjeti. Barem ne odmah - rekao je Leonardo.

Predsjednik QIA-a Nasser al-Khelaifi čini se da baš i neće imati mnogo strpljenja. On želi u Ligu prvaka već dogodine.

- Mislim da s novcem koji imamo možemo skupiti talentiranu momčad - kaže Nasser.

PSG je od osnutka 1970. godine dvaput bio prvak Francuske, posljednji put 1994. godine. Prošle sezone bili su četvrti.

- Novi PSG je dugoročan projekt. Ne želimo samo dovesti deset Messija jer tako nećemo trajati dulje od koje sezone - istaknuo je sportski direktor Leonardo.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • IvanPrskalo 01.08.2011.

    Da još jedan umjetni, ali ipak ime tu i dobrih dobra stvari: 1.Odvaja se Arape od njihove love, 2.Plaća se i stvara više vrhunskog nogometa, 3. Stvara se novi "veliki" klub, a da nije iz Engleske i Španjolske, 4. pod 3. obećava i zanimljiviju Ligu prvaka, ali i francusko prvenstvo, 5. Pa nije loše ni za kladioničare, jedna sigura više ;-)

  • JURA_8 31.07.2011.

    sramota kaj je ovaj nogomet postal, stvarno sramota kolika djeca u africi umiru od gladi, a kaj ovi rade to nije normalno

  • 31.07.2011.

    Mislim da je glupo govoriti jos jedan umjetni klub tipa city-a i chelsea.Navijam za barcelonu i suguran sam da imaju tolko para da bi i oni puno kupovali.Sto se tice PSG-a ako budu svake sezone toliko ulagali za 2-3 godine budu u vrhu lige prvaka.I da pastore je odlican vec sad a cijela karijera je pred njim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare