To je to što me zanima!

Mate Pavić svjetski broj jedan! Prvi Hrvat na vrhu liste ikad...

Današnji poraz Lukasza Kubota i Marcela Mela pogurao ga je na sam vrh i tako će Hrvatska prvi put u povijesti imati tenisača na toj poziciji. Goran Ivanišević bio je najbliže tom ostvarenju 1994.
Vidi originalni članak

Današnji poraz Lukasza Kubota i Marcela Mela pogurao je Matu Pavića (24) na prvo mjesto ATP ljestvice u konkurenciji parova. Tako će Mate od ponedjeljka postati najmlađi broj 1 na svijetu u parovima od 1996. godine i Todda Woodbridgea. 

Ujedno, postaje prvi Hrvat koji se ikada našao na samom vrhu ATP ljestvice u bilo kojem formatu. Najbliže vrhu našao se Goran Ivanišević koji je bio drugi 1994. godine.

Osvojio dva Australian Opena u jednom danu

Poljsko-brazilski par ima 7050 bodova, 60 više od Pavića i Austrijanca Olivera Maracha. Ovim porazom oni će ispustiti 180 bodova, naspram 90 koliko bi eventualnim porazom ispustila hrvatsko-austrijska kombinacija.

Danas su poraženi od Cuevasa i Granollersa-Pujola 6-3, 7-6 no taj meč neće utjecati na formiranje nove ljestvice od ponedjeljka.

Mate u karijeri ima tri osvojena Grand Slama. Prvo je osvojio US Open 2016. u mix parovima s Nijemicom Laurom Siegemund, a 2018. je u samo jedan dan dvaput osvojio Australian Open.

Prvo u paru s Oliverom Marachom, a zatim u mixu s Kanađankom Gabrielom Dabrowskom.

Razmirice s izbornikom Krajanom

Ipak, svjetski broj jedan ne nastupa za Hrvatsku u sklopu Davis kupa zbog razmirica s izbornikom Željkom Krajanom.

- Iskreno, ja bih volio igrati za reprezentaciju. Uvijek sam volio i igrao sam prije. Meni je žao ako ljudi koji jesu tamo u reprezentaciji i savezu misle da peti igrač svijeta nije dovoljno dobar za hrvatsku reprezentaciju. Ja to poštujem, ali moje je iskreno mišljenje i stajalište da dok je izbornik Krajan na funkciji, mene, nažalost, neće biti u reprezentaciji - rekao je nakon osvajanja Australian Opena u siječnju.

Sam izbornik Krajan u veljači je govorio pomirljivim tonom.

- Dosta se u Osijeku govorilo o neigranju Mate Pavića pa i ovim putem želim reći da ga ponovno pozivam u reprezentaciju. Očigledno je da se Mate osjeća povrijeđen u vezi s ranijim nastupanjem u Davisovu kupu i s komunikacijom sa mnom. Žao mi je ako sam nenamjerno pridonio takvom Pavićevu doživljaju i želim da okrenemo novu stranicu.

Situacija se još nije do kraja razjasnila. Preostalo je još točno četiri mjeseca za to jer tada Hrvatska u polufinalu Davis kupa igra protiv SAD-a.

Mate, prvi igrač svijeta u parovima, savršeno bi pojačao ionako moćnu reprezentaciju.

Zvuči nevjerojatno, ali Mate Pavić je najmlađi igrač na ATP ljestvici parova među prvih 66 s 24 godine! Tek je Kačanov na broju 67 mlađi od njega (21 godinu).

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 19.05.2018.

    Nažalost takvi karakteri rade razdor u svakoj sredini.Bolje da se drži ATP-a a repku neka ostavi na miru.

  • Hercegovac1976 18.05.2018.

    On nije Hrvat kad ne zeli da igra za Hrvatsku

  • karton 18.05.2018.

    Bravo Mate, svaka ti dala !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare