To je to što me zanima!

PBZ Zagreb Indoors: Južnij je dobio Ivu njegovim oružjem...

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izgubio je u četvrtfinalu zagrebačkog ATP turnira PBZ Zagreb Indoorsa. Bolji od "diva sa Šalate" bio je Mihail Južnij sa 7-6(10), 3-6, 7-6(6)
Vidi originalni članak

Iako je Karlović igrao sjajno, ipak je na kraju pognute glave napustio veliku dvoranu Doma sportova. Rus Južnij ga je uništio njegovim oružjem (tie-break), a u tome mu je u svakom setu malo pripomogao i naš tenisač.

Karlović je u prvom setu, nakon što je napravio break u 5. gemu, imao servis za set, ali je odigrao najlošiji servis-gem meča i ispustio priliku povesti 1-0. Set je otišao u tie-break u kojem je naš tenisač imao četiri set lopte od čega je jedna bila na njegovom servisu (6-4), ali ni to nije bilo dovoljno da zaključi prvu dionicu u svoju korist. Rus je na kraju slavio sa 12-10.

U drugom setu su obojica tenisača držala svoj servis vrlo uvjerljivo do sedmog gema kada je Karlović napravio break i osigurao si servis za set. Ovog puta je bio nepogrešiv te je odveo meč u odlučujući set.

Tamo je Južnij u osmom gemu imao priliku završiti susret kada je na servisu našeg tenisača imao 15-40, ali je Karlović to s dva prva servisa riješio i okrenuo u svoju korist. Uzbuđenja do kraja seta više nije bilo i meč je otišao u drugi tie-break.

Južnij je već u drugom poenu napravio mini-break koji je potom izgubio u petom, ali ga ponovno vratio u šestom poenu (4-2). Osigurao si je nakon toga svojim servisom tri set lopte (6-3), ali se Karlović uspješno vratio do 6-6 spasivši treću meč loptu na servisu Rusa. Južnij u sljedećem servisu udara as i osigurava novu meč loptu, koju nakon Karlovićeva promašaja volejem i koristi.

Bio je to treći susret njih dvojice i treća pobjeda ruskog tenisača. Južnija u polufinalu očekuje dvoboj protiv "kralja" PBZ Zagreb Indoorsa, Nijemca Michaela Berrera.

Neslomljivi Berrer još se jednom pokazao kao nepobjediv (barem do finala), ovog puta za Austrijanca Jürgena Melzera kojeg su svi vidjeli kao velikog favorita u tom susretu.

Nijemac se nakon gubitka prvog seta (7-5) vratio s dva uzastopna osvojena te je na kraju slavio sa 5-7, 6-4, 6-4.

PBZ Zagreb Indoors, četvrtfinale:

Južnij (3) - Karlović (8) 7-6(10), 3-6, 7-6(6)

Berrer - Melzer 5-7, 6-4, 6-4

Idi na 24sata

Komentari 14

  • gabas0603 04.02.2012.

    Glavno da taj cirkus od igraca pljuje po Pilicu kada mu ovaj kaze da ne zna igrati nista osim servisa!!Pa daj se pogledaj Ivo kako igras,nemas pojma i mani se tenisa majstore!

  • zagabria 04.02.2012.

    citam komentare i neznam tko se vise nas.ao gluposti.... najbolje da vi odete umjesto karlovica igrat po turnirima, siguran sam da bi vi to "bolje" od njega uradili

  • AnteMatijevic 03.02.2012.

    baltazare ti si kreten zestoki triba te poslat u balet a ne da gledas sport pa jel si ti vidija vec ako te debilu pratis tenis svaki mec je federer dobiva po zadnjih turnirima 6:2 6:3 6:1 ... i u tom rangu jedino protiv ive je bilo 7:6 radi servira jel .....ajde ne baljezgaj gluposti ajde spavat jer ako roddick sa 250 skoro servisom nije federeru moga zabit niti jedan as sve mu je vraca o cemu mi pricamo ...jeli nadala nedavno treba dobit niti su odlucivale a svi znamo da nadal igra fantasticno kolko god on nekome gadljiv bio !!! ..... da sad ne nabrajam

Komentiraj...
Vidi sve komentare